Førende inden for udvikling af genbrugsplast

Hos Sony har vi reduceret vores brug af ikke-fornyelige ressourcer ved at udvikle SORPLAS™, en type genbrugsplast, der både sikrer bæredygtighed og høj ydeevne, hvilket gør den perfekt til vores nye produkter.

Op til 99 % genbrugsindhold

Den andel af genbrugsplast, der anvendes i elektronik, er normalt kun omkring 30 % genbrugsmaterialer. Den banebrydende, svovlbaserede flammehæmmer fra Sony tillader brug af op til 99 % genbrugsmaterialer i vores plast.

Op til 99 % genbrugsindhold

flammehæmmer og SORPLAS™-piller

SORPLAS™
SORPLAS™

[ 1 ] Genbrugsindhold 99 % [ 2 ] Flammehæmmere, andre tilsætningsstoffer 1 %

Typisk genbrugt polykarbonatplast
Typisk genbrugt polykarbonatplast

[ 1 ] Råoliebaseret, ny plast 55 % [ 2 ] Genbrugsindhold 30 % [ 3 ] Flammehæmmere, andre tilsætningsstoffer 15 %

Bidrager til reduktion af udledning ved produktion
Bidrager til reduktion af udledning ved produktion

Brugen af SORPLAS™ i BRAVIA™ KDL-40EX52H LCD-TV bidrog til at reducere CO2-udledningen med næsten 80 % under dets fremstilling sammenlignet med ny harpiks.

[ 1 ] ny harpiks [ 2 ] SORPLAS™

Nyt liv til dit gamle plast

Ved at inkludere kasserede optiske diske og filmrester fra Sonys og andres fabrikker samt forbrugeraffald som f.eks. vandflasker af plast understøtter SORPLAS™ genbruget yderligere.

Nyt liv til dit gamle plast
Trin til at minimere miljøpåvirkning og maksimere ydeevnen

Fordelene ved den minimale brug af flammehæmmere i SORPLAS™ er ikke bare begrænset til de banebrydende indholdsniveauer af genbrugsmaterialer, som kan inkluderes. Konventionelle flammehæmmere svækker ofte plastens oprindelige egenskaber, så reduktionen af disse betyder, at SORPLAS™ kan genbruges adskillige gange med et minimalt tab af ydeevne. Desuden er det plast af høj kvalitet, som har det højeste holdbarhedsniveau for flammehæmmende polykarbonatplast. Den bevarer oven i købet et smuk overflade, der ikke kræver ekstra belægning for at tilføje farve eller glans.

[ 1 ] Knusning og omdannelse til pilleform [ 2 ] Støbning [ 3 ] Produkter [ 4 ] Demontering [ 5 ] Indsamling fra markedet

Fremragende genanvendelighed

SORPLAS™ fremstilles ved at blande genbrugsplast og affaldsplast, f.eks. fra optiske diske og vandflasker, med en flammehæmmer, som er udviklet af Sony. Det nye materiale kan derefter bruges i fremstillingen af mange produkter fra Sony takket være den robusthed, olieresistens og kvalitetsfinish, som SORPLAS™ giver.
SORPLAS™ fremstilles delvist af materialer, som genvindes fra Sonys og andres fabrikker samt forbrugernes affaldsprodukter. Selvom SORPLAS™ er delvist fremstillet af genbrugsplast, kan det knuses og genomdannes til pilleform, så det kan bruges igen i helt nye produkter.

Let, stærk og brandhæmmende
Let, stærk og brandhæmmende

Der er blevet produceret flere dele til BRAVIA A80J/X95J/X90J/X85J/X80J-serien, der udnytter kombinationen af fremragende strukturel styrke og brandhæmmende egenskaber, som SORPLAS™ giver. Fra bagdækslet til interne komponenter – alle demonstrerer kvalitetsstyrken fra SORPLAS™ og et sofistikeret design. 

Robust, olieresistent og alsidig

Håndholdte kameraer og videokameraer skal være robuste og olieresistente. SORPLAS™ opfyldte for første gang disse behov i 2012 og anvendes fortsat i visse kameraer fra Sony, herunder HX99 og HX400V.

Robust, olieresistent og alsidig
Holdbart, flot og parat til din dagligdag
Holdbart, flot og parat til din dagligdag

Vi kræver stadig flere enheder i vores liv, og de skal være mere holdbare og se flottere ud. SORPLAS™ er ikke bare robust, men har en fremragende malingshæfteevne, så enhederne bliver ved med at se flotte ud.

Fra affaldsplast til en værdifuld ressource

Yasuhito Inagaki

chefkemiingeniør,
SORPLAS™ Business Office

Fra affaldsplast til en værdifuld ressource

Langvarig udvikling var nøglen til en ny type genbrugsplast

Udviklingen af SORPLAS™ begyndte for mere end ti år siden, og på det tidspunkt fokuserede vores forskning primært på, hvordan vi kunne genbruge affaldsplast fra Sonys fabrikker mere effektivt. En af de lovende anvendelser, vi undersøgte, var rensning af industrielt spildevand og vandabsorberende harpiks til engangsbleer. I forbindelse med denne forskning udviklede vi en svovlbaseret flammehæmmer, som gjorde polykarbonatplast yderst modstandsdygtigt over for ild. Blandingen af denne flammehæmmer med polykarbonatplasten fra kasserede optiske diske og film, som var affaldsprodukter fra visse fabrikker i Sony-koncernen, viste sig at være nøglen til udviklingen af SORPLAS™. SORPLAS™ er en type genbrugsplast, som blev skabt via vores indsats for at bevare og omdanne produktionsaffald til en værdifuld ressource.

Vi modtager gerne spørgsmål om SORPLAS™. (Link til webstedet for Sony Semiconductor Solutions Corporation (engelsk)).