Billede af SORPLAS genbrugsplast med ZV-1F Billede af SORPLAS genbrugsplast med ZV-1F

ZV-1F – indfanger vores vision om miljøet

Et mål om nul-påvirkning af miljøet

Inspireret af verdens skønhed gør Sony sit for at beskytte planeten , men stadig give billedskabere mulighed for at producere endnu smukkere og kreative billeder.
Med mål om at opnå nuludledning på tværs af hele Sony-koncernen i 2040 og nulpåvirkning af miljøet inden år 2050, fremskynder vi adskillige initiativer.
Billede, der illustrerer Sonys Road to Zero-initiativ

Produkter til mennesker og miljøet

Nyudviklet vindskærm med genbrugte PET-flasker0

Hos Sony har vi udvidet brugen af genbrugsmaterialer ud over kamerahuset til en vindskærm. Det er udviklet gennem omhyggelig test af lydkvalitet og vindbeskyttelseseffektivitet og udelukkende lavet af genbrugte PET-flasker0, hvilket mindsker vores miljøpåvirkning, samtidig med at ydeevnen bevares.
Billede af en vindskærm og plastikflaske
Illustration, der viser et genbrugssystem, hvor plastaffald omdannes til SORPLAS og bruges i Sony-produkter
[1] Knuse   [2] Støbe   [3] Produkter   [4] Indsamle fra fabrikker/markeder

En bedre fremtid med SORPLAS™

SORPLAS er lavet af brugte vandflasker og kasserede optiske diske, indsamlet fra fabrikker og markeder og en egenudviklet flammehæmmer. Det bruges i en række produkter fra Sony og eksterne produkter. SORPLAS bliver ikke nedbrudt i særlig høj grad, selv efter at være blevet genbrugt flere gange, så fremover håber vi, at  SORPLAS vil blive genvundet og genbrugt i nye produkter.

Højt genbrugsindhold, op til 99 %

Genbrugsplast, der bruges i elektronik, er typisk kun omkring 30 %0 genanvendt genbrugsindhold. Vores banebrydende svovlbaserede flammehæmmer producerer konsekvent højtydende plast, selv når der bruges op til 99 %2 genanvendt genbrugsindhold.

 

[1] SORPLAS
[2] Genbrugsindhold 99 %2 [3] Flammehæmmere, andre tilsætningsstoffer 1 %


[4] Typisk genbrugt polykarbonatplast3
[5] Råoliebaseret, ny plast 55 %4  [6] Genbrugsindhold 30 %  [7] Flammehæmmere, andre tilsætningsstoffer 15 %

Cirkeldiagrammer, der viser den høje brug af genbrugsindhold i SORPLAS sammenlignet med typisk flammehæmmende genanvendt polycarbonatplast

Forstærkning af ZV-1F med SORPLAS

Vi bruger SORPLAS0 i ZV-1F i både dets eksterne og interne dele. Den højtydende genbrugsplast har dobbelte fordele ved at forbedre produktet og samtidig reducere dets miljøpåvirkning.
Billede af ZV-1F med vindskærm påsat og åben skærm

SORPLAS i en lang række af vores kameraer

Vi har brugt cirka 379 tons0 SORPLAS genbrugsplast i vores digitale kameraer og digitale videokameraer i løbet af de sidste ti år.
Billede af kameraer fra Sony med SORPLAS

Emballage for en bedre fremtid

Reducering af plastikemballage

For at eliminere brugen af plastik i vores emballage bruger vi nu plantebaseret, ikke-vævet  materiale0 eller papirsposer , når det er tilgængeligt1, til at pakke vores produkter ind i, der har de samme beskyttende egenskaber.
Billede af ZV-1F-kassen og emballage

Reduktion af vores CO2-fodaftryk på produktionsanlæg

Luftfoto af Sony produktionsanlæg med solpaneler

100 % vedvarende energi til produktion af ZV-1F

Hos Sony reducerer vi energiforbruget gennem vores produktdesign og også i vores produktionsproces. Produktionsanlæggene i Thailand og Kina, som producerer ZV-1F, kører nu på 100 % vedvarende energi. Vi stopper ikke der: Vi fremskynder vores plan om at introducere vedvarende energi på vores anlæg i hele verden.
Billede af ZV-1F med vindskærm påsat

Vlog-kamera ZV-1F