Sony Xperia 1 V er skabt til indholdskreatører

ucrZ059rs

Den nye Xperia 1 V kommer med en nyudviklet billedsensor og teknologi fra Sonys anerkendte Alpha™-serie, der giver mulighed for at skabe imponerende portrætter med nøjagtige farver – uanset om det er dag eller nat.

Sony har i dag lanceret Xperia 1 V: verdens første flagskibs-smartphone med stablet CMOS-billedsensor med tolags transistorpixel. Xperia 1 V er spækket med Sonys anerkendte teknologi og er skabt til at imødekomme de behov, som indholdskreatører har til en smartphone, f.eks. mulighed for at skyde fantastiske billeder og levere al indhold i høj kvalitet om det er billeder, videoer eller livestreaming af spil.

“Vi fortsætter med at vægte Xperia-brugernes behov højt, og derfor er mulighederne for at skabe indhold med både foto og video med Xperia 1 V ubegrænsede. Som vores flagsskibstelefon gør Xperia 1 V det muligt at skabe indhold på et helt nyt niveau, alt imens den løfter seeroplevelsen, spilydelsen, batterilevetiden og kommer med en lang række lydfunktioner," fortæller Gildas Pelliet, der er Head of IP&S hos Sony.

Skyd indhold på et nyt niveau

Den nye Sony Xperia 1 V løfter barren og giver helt nye muligheder for at fange de bedste øjeblikke. Den nyudviklede billedsensor indfanger mennesker, landskaber og scener med rige farver og teksturer – selv på mørke lokationer. Takket være kameraets ydelse under svage lysforhold, der er dobbelt så god sammenlignet med forgængeren Xperia 1 IV, og en højhastigheds multiframe overlay-teknologi, kan Xperia 1 V tage helt støjresistente billeder med en større dynamisk rækkevidde, helt på niveau med et full frame-kamera. Kameraets 24mm objektiv er desuden udstyret med en stablet tolags transistorpixel CMOS Exmor T for Mobile-billedsensor, der er cirka 1,7x større end tidligere billedsensorer. Kameraet kommer desuden med et 85-125mm (F2.3-F2.8) optisk zoom-objektiv, som giver rig mulighed for lysstærke portrætter næsten uden forvrængning.

Takket være S-Cinetone, der nu er tilgængelig i en mobilversion, kan Xperia 1 V også tage smukke billeder med bløde farver. S-Cinetone anvendes af anerkendte filmfotografer verden over, da den gengiver overfladestrukturen på menneskets hud smukt, alt imens det er muligt at tage et billede af huden i høj filmisk kvalitet uden at skulle justere farvetonerne efterfølgende. Desuden har den nye sensor cirka tre gange så højt signalniveau for farvemætning2 sammenlignet med en konventionel sensor samtidig med, at en særlig billedkvalitetsbehandling undertrykker den støj, der har tendens til at opstå under mørke scener.

Xperia 1 V er spækket med en række velkendte funktioner fra Sonys Alpha-serie, så man aldrig går glip af muligheden for at fange det perfekte indhold. Telefonen kommer med en række pre-installerede farver såsom Creative Look samt en højtydende autofokus (AF) i realtid. Telefonen kommer også med en række forudinstallerede farveindstillinger, som f.eks. Colourful Flowers og Clear Blue Sky – eller det er muligt at vælge en blød, gennemsigtig finish. Takket være Xperia-seriens anerkendte og højtydende autofokus i realtid og sporing i realtid er det muligt at tage billeder eller optage video med fokus på en persons øjne eller et bestemt motiv. Xperia 1 V anvender AI til at analysere afstand, så kameraet kan fokusere på selv fjerne motiver. Som noget nyt kommer Xperia 1 V også med lynhurtig kontinuerlig serieoptagelse på op til 30fps (billeder pr. sekund) med AF/AE-tracking. Man vil med andre ord ikke gå glip af nogen højdepunkter undervejs.

Forbedret vlog-oplevelse
Xperia 1 V trækker på en række funktioner fra Sonys anerkendte serie for vlogger-kameraer, herunder Product Showcase-indstillingen, der under optagelse sørger for at flytte kameraets fokus fra personens ansigt direkte til f.eks. det produkt, der vises frem. Derudover kommer Xperia 1 V nu også med en ny mikrofon, der er placeret tæt på bagkameraet, og som tager højde for og prioriterer stemmer. På den måde bliver indholdskreatørens stemme optaget tydeligt, selv på en travl udendørslokation. Det gør processen fra at optage til at udgive den færdige video langt nemmere. Hvis man optager en livestream via YouTube™ med Videography Pro-funktionen, er det muligt at få vist chat-kommentarer fra seerne direkte i kommentarsektionen samtidig, hvilket gør det langt nemmere at interagere med seerne i realtid. Det er desuden muligt at skyde indhold med telefonen både vertikalt og horisontalt.

Fordybende oplevelser

Den nye kompakte smartphone kommer med en 6,5” OLED-skærm med 4K-opløsning og en opdateringshastighed på hele 120Hz samt med mindre sløring. Den kraftige og støjsvage højttalerforstærker spreder lyden med en utrolig dybde, alt imens den styrker gengivelsen af de lave og høje frekvenser, hvilket sikrer en mere dynamisk og klar lyd. Xperia 1 V leverer en autentisk og fordybende oplevelse af både film og musik, der normalt ville kræve en tilsluttet højttaler.

Bagsiden på Xperia 1 V har et funktionelt design og er skabt med et specialudviklet strukturglas, der i kombination med smalle slidser på siden giver et solidt og glidsikret greb, selv under længere optagelser.

Fantastisk batterilevetid og kraftfuld CPU

Man kan roligt tage Xperia 1 V med sig over alt, for med det kraftige 5.000 mAh-batteri er det muligt at optage video i helt op til 20 timer. Xperia 1 V understøtter også trådløs opladning og tilbyder op til 50 % strøm ved blot 30 minutters lynopladning. Desuden sikrer Xperia-seriens helt særlige opladeteknologi, at batteriet stadig har minimum 80 % af sin maksimumkapacitet selv efter tre års brug.

Både strømforbrug og varmeafledning er blevet forbedret i Xperia 1 V, så den både kan tilbyde høj ydeevne og holdbarhed, mens varmeudviklingen holdes til et minimum. Strømeffektiviteten er derudover blevet forbedret med cirka 40 % takket være Snapdragon® 8 Gen2 Mobile Platform CPU'en. Strømforbruget ved brug af kameraet er også blevet forbedret med cirka 20 %, hvor volumen for varmespredningen er steget med cirka 60 % for hovedenhedens varmeafledningsevne.

Det er også muligt at tilkøbe det eksklusive Xperia 1 V-cover (XQZ-CBDQ), der har et greb i bunden, som gør det endnu nemmere at optage med Xperia 1 V. Med coveret kan man nemt stille enheden både vandret og lodret, hvilket gør Xperia 1 V ideel til både at optage videoer og livestreams samt til videoopkald. Bagsiden af coveret kommer med det samme strukturdesign som telefonens bagside. Coveret bliver tilgængeligt i de samme farver som telefonen.

Skabt med fokus på tilgængelighed og bæredygtighed
Xperia 1 V kommer med en funktion i Photo Pro, der anvender lyde til at informere brugerne om skærmen vender vandret eller lodret. Derudover arbejder Sony ud fra den ambitiøse miljøplan "Road to Zero", der sigter mod nul miljøbelastning i 2050. Ligesom Xperia 1 Vs forgængere, indgår der ikke plastik i emballagen, men derimod består emballagen af Sonys specialudviklede materiale, der er skabt af bambus, sukkerrørsfibre og genbrugspapir. Sony arbejder på at reducere mængden af ny plast, der anvendes til hovedenheden, og derfor er nogle af elementerne i hovedenheden, både interne og eksterne, designet med SORPLAS™, der er flammehæmmende genbrugsplast udviklet af Sony, som består af op til 99 % genbrugsmaterialer. For flere oplysninger, besøg www.sony.net/xperia-eco.

Priser og tilgængelighed

  • Xperia 1 V bliver tilgængelig i juni 2023 til en vejledende pris på 9999 kr. Den bliver tilgængelig i farverne sort, sølv og kakigrøn.

Det er muligt at forudbestille Xperia 1 V fra den 12. juni 2023. I en begrænset periode får kunder, der forudbestiller Xperia 1 V, et par af Sonys prisvindende hovedtelefoner, WH-10000XM5, med i prisen (har en værdi af 3200 kr.). Gælder så længe lager haves.

Se præsentationsvideoen her eller introduktionsvideoen her. For mere information om Xperia 1 V, besøg: https://www.sony.dk/smartphones/products/xperia-1m5

 

Pr. 10. maj 2023, Sony-undersøgelse

Sammenlignet med Xperia 1 IVs billedsensor i 24 mm-objektivet.

Gælder ved støjreduktionsydelsen og dynamisk område for stillbilleder i LV2-lysmiljøer eller mindre. Sammenlignet med et digitalkamera udstyret med en Sony fuldformatsensor.

Gælder f.eks. den professionelle håndholdte camcorder FX9 og Alpha-serien.

Der kan forekomme begrænsninger ved ydelse.

Autofokus/autoeksponering.

Anvend appen i overensstemmelse med YouTubes servicevilkår og regler for livestreaming.

Videography Pro og Photography Pro understøtter Product Review Shooting-funktionen og lodret interface.

Bemærk at skærmens opdateringsfrekvens kan variere i forhold til indstillinger, indhold og applikationer.

Gælder ved disse betingelser: 720 p videoopløsning, ved 4K-opskalering aktiveret, indhold gemmes på hovedenheden, lyd sendes via Bluetooth-, LTE- eller Wi-Fi-forbindelse og med automatisk skærmlysstyrke, justeringer slået fra. ​ Den reelle videoafspilningstid afhænger af mange faktorer såsom netværksforbindelse, indstillinger, videofilformat, skærmens lysstyrke og batteristatus.

Anvend venligst originale opladere og kabler såsom XQZ-UC1 (opladnings- og kabelpakke). Tilgængeligheden kan variere.

Simuleret resultat foretaget af Sony baseret på virkelige brugerprofiler med ens batteritype og USB-opladning. Den reelle ydelse varierer afhængigt af indstillinger, forholdene i omgivelser, lagring og brug. Batterier er forbrugsvarer, og deres kapacitet falder med tiden, efterhånden som de bliver ældre. Sony garanterer ikke batteriernes levetid.

Sammenlignet med Xperia 1 IV ved brug af Photography Pro/Videography Pro.

Farver og tilgængelighed afhænger af region.

Med indpakning menes den enkelte produktæske såvel som komponenter i form af bakker i æskerne, afstandsstykker, indpakning og lommer. Omfatter ikke materialer anvendt i belægninger og klæbemidler.

Få opdateringer i din indbakke

Ved at klikke på "Tilmeld" bekræfter jeg, at jeg har læst og accepterer denne Privatlivspolitik.