Sony lancerer bærbar datatransmitter, der sikrer stabile og enkle arbejdsdage ved lokationsoptagelser

Den nye datatransmitter, PDT-FP1, er en kameraledsager med en ekstern kamerasøger, der muliggør livestreaming med lav latenstid og højhastighedsoverførsel af video og stillbilleder via 5G-netværk.

VX9571_situation_231207_01-Mid.jpg

Sony har netop annonceret PDT-FP1, der er en ny bærbar datatransmitter, som muliggør højhastighedsoverførsler af videoer og stillbilleder med lav latenstid via 5G. Forbundet til et kamera[i] kan den trådløse datatransmitter via 5G levere billeder og video til blandt andet nyhedsudsendelser og sportsbegivenheder uden tab af data. Det gør den ideel til både indendørs- og udendørs miljøer, hvor der ikke er en Wi-Fi-forbindelse tilgængelig.

 

En unik antennestruktur gør det muligt at foretage dataoverførsler fra PDT-FP1 via lokale, internationale og selvstændige 5G netværk[ii]. PDT-FP1 er derudover både udstyret med en 6,1” OLED-skærm og en køleblæser, der sikrer driftsstabilitet. Samtidigt kommer datatransmitteren med en HDMI-indgang, LAN-port, USB Type-C®-port, USB Type-C-oplader og skruehul, der gør det nemt at montere den på et kamera.

 

Gode tilslutningsmuligheder skaber mange anvendelsesmuligheder

Når PDT-FP1 bruges som modem, kan der overføres billeder og videoer til enhver FTP-server eller -klient. Derudover kan den forbindes med Sony Creators’ Cloud for Enterprise, så data sendes direkte fra kompatible Sony-kameraer til Sonys Cloud Services – herunder Ci Media Cloud og C3 Portal via PDT-FP1-transmitteren. Det betyder, at der kan frigøres ekstra plads fra kameraet, og at indholdet kan ses og uploades, mens kameraet er i brug eller pakket væk.

Takket være RTMP er det muligt at livestreame direkte fra ethvert tilsluttet kamera. Via USB-streaming og et stabilt trådløst 5G-netværk kan PDT-FP1 streame direkte fra ethvert kompatibelt kamera[iii] til en YouTube™-kanal, hvilket givet indholdsskabere øget fleksibilitet i vanskelige optagemiljøer. Med Network Visualiser-appen får brugeren mulighed for at visualisere netværkets tilstand og kommunikationsforholdene, mens de optager, hvilket sikrer, at indholdet bliver leveret til rette modtager.

 

Hovedfunktioner ved PDT-FP1

  • Kommunikation med høj hastighed og lav latenstid - også i udlandet[iv]: PDT-FP1 har en unik antennestruktur, der understøtter en bred vifte af netværksbånd[v], herunder både nationale og internationale 5G sub6/mm Wave[vi], selvstændige 5G-netværk og lokale 5G-netværk, der alle sammen er med til at sikre kommunikation med høj hastighed samt lav latenstid. PDT-FP1 kommer med et fysisk plug-in nano SIM-kort og understøtter derudover eSIM til dobbelt SIM-funktionalitet. Det er også muligt automatisk at vælge[vii] en linje[viii], der er nem at oprette forbindelse til afhængigt af netværksforholdende samt skifte SIM-kort for nemt at overføre data.

 

  • Køleblæser og kanalstruktur til stabil kommunikation: Takket være den nyudviklede køleblæser forhindrer PDT-FP1 varmetab i miljøer med temperaturer op til 40 grader[ix]. På trods af det kompakte design har PDT-FP1 desuden en kanalbaseret struktur, der effektivt spreder den interne varme. Det giver gode forudsætninger for stabil kommunikation. Datatransmitteren kommer med tre driftstilstande: køleprioritet, lydløs prioritet og auto, der kan tilpasses efter omgivelserne.
  • En enkel arbejdsgang til dataoverførsel ved at forbinde Sony-kameraer[x]: PDT-FP1 kommer med indstillingsfunktionen kaldet kamera med kabelforbindelse, der både forenkler og forkorter installationstiden. Derudover viser OLED-skærmen både kommunikationskvaliteten og status for filoverførsel, der kan overvåges under optagelsen, så man ikke går glip af en essentiel optagemulighed. De mange tilslutningsmuligheder gør det nemt at forbinde PDT-FP1 til en række kameraer – og ved at anvende Type-C-opladningsterminalen og en ekstern strømkilde, kan datatransmitteren bruges til både at streame og overføre data samtidig.

 

PDT-FP1 kommer med indbygget hukommelse på 8GB (RAM)/256GB (ROM) samt microSDXC-understøttelse på op til 1TB, hvilket muliggør hurtig behandling og lagring af større mængder data.

Priser og tilgængelighed

  • PDT-FP1 bliver tilgængelig i Danmark til maj 2024 til en vejledende udsalgspris på 1300 euro. Det er muligt at forudbestille PDT-FP1 fra i dag.

For detaljeret produktinformation, besøg venligst: pro.sony/fp1


 

[i] Listen over kompatible kameraer offentliggøres på et senere tidspunkt. Besøg produktsiden for yderligere detaljer.

[ii] Se venligst produktsiden for kompatible netværk.

[iii] Listen over kompatible kameraer offentliggøres på et senere tidspunkt. Besøg produktsiden for yderligere detaljer.

[iv] Se venligst produktsiden for kompatible netværk

[v] PDT-FP1 understøtter n257. Understøttelse af mm Wave-båndet i Europa afhænger af region og operatør.

[vi] PDT-FP1 understøtter n257. Understøttelse af mm Wave-båndet i Europa afhænger af region og operatør.

[vii] Automatisk SIM-dataskift skal indstilles manuelt.

[viii] Kræver en kontrakt med en anden udbyder. Derudover garanterer Sony ikke forbindelses- eller kommunikationshastighed i alle miljøer.

[ix] Ifølge en undersøgelse fra Sony.

[x] Se venligst produktsiden for kompatible netværk


For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Amalie Ayoe Sørensen, kommunikationsrådgiver, Discus Communications
Mail: ams@discus-communications.dk
Telefon: 6066 4734 

 

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et datterselskab ejet af Sony Group Corporation og er ansvarlig for Sony Groups afdelinger inden for underholdning, teknologi og services. Med en vision om fortsat at skabe Kando (følelser) og Anshin (pålidelighed, tiltro og ro i sindet) hos mennesker verden over ved hjælp af teknologi, skaber Sony produkter og tjenester inden for områderne hjemmeunderholdning og lyd, billedbehandling og mobil kommunikation. For mere information, besøg: http://www.sony.net/

Denne pressemeddelelse er udsendt af Discus Communications på vegne af Sony.

 

 

 

Få opdateringer i din indbakke

Ved at klikke på "Tilmeld" bekræfter jeg, at jeg har læst og accepterer denne Privatlivspolitik.