Skab endnu mere fantastisk indhold med Xperia og Videography Pro

Uanset, om du er filmskaber, YouTube'er eller vlogger, så løfter Xperia kvaliteten af dit indhold til næste niveau med Videography Pro.

Xperia PRO-I, der viser billede af rulleskøjte og brugergrænseflade til Videography Pro
At arbejde med Videography Pro

Med Videography Pro har du alle nødvendige kreative indstillinger – lige ved hånden. Videography Pro trækker på Sonys ekspertise på tværs af video- og filmkameraer, og du kan dermed skræddersy manuelle knapper til dit behov, eller du kan vælge den bekvemme løsning og bruge den automatiske funktion.

En filmskabers oplevelse med at optage med Xperia

Den berømte britiske filmskaber Philip Bloom fortæller om at arbejde med Xperia PRO-I.Portræt af filmskaber Philip Bloom
Mød Philip Bloom

Philip Bloom er producent og filmskaber og har specialiseret sig i at skabe utrolige filmiske billeder, uanset kameraet. Han er kendt for sin DSLR-film, sin blog og undervisning og har også arbejdet som cinematograf og kameramand i tv- og filmbranchen.

Stor 1.0-type billedsensor giver uovertruffen billedkvalitet

Philip:
Jeg blev lige med det samme begejstret for størrelsen af sensoren – det er en 1.0-type sensor, der er næsten fire gange overfladen af sensoren på en standardmobil. Og med den større sensor kan jeg opnå en lavere dybdeskarphed. Du har større pixels, så der optages mere lys, hvilket betyder, at den er bedre ved lav belysning. Og med de større pixels på et større område får du også et billede med mindre støj.

Nærbillede af hænder, der holder en Xperia PRO-I, mens der optages video af London i lav belysning.
Blade på træer i skarp fokus. En sløret baggrund med fokus på fodgængere og cyklister.

Optaget på Xperia

Dobbelt blænde for maksimal kreativitet

Der findes to særskilte blænder på hovedkameraet. Du har F2.0 til at give mindre dybdeskarphed og mere lys, men du kan også gå ned på F4.0, der giver en mindre blænde og dermed større dybdeskarphed.

Øje-AF får det bedste frem i dine motiver

Den fantastiske autofokus af øjnene i videoer sporer dyrs øjne, hvilket er imponerende og nok i virkeligheden den mest spændende funktion, da jeg først hørte om den. Den kan også bruges til mennesker, hvis du vil filme mennesker.

Xperia PRO-I bruges til at optage video af en kat.
Se interviewet med Philip
En YouTube'ers syn på at arbejde med Xperia

Oplev YouTube'er Sara Dietschy sætte Xperia PRO-I på prøve.Portræt af YouTube'er Sara Dietschy.
Mød Sara Dietschy

Sara Dietschy er YouTube'er, indholdsskaber og bor i Dallas, Texas. Hun har mere end 800.000 følgere på sin egen kanal, hvor hun skaber og uploader dokuserier, tech-anmeldelser og vlogs. Sara har via sit arbejde set nærmere på sammenfaldet mellem teknologi og kreativitet og deler sin egen kreative proces sammen med andre filmskabere, fotografer og kunstnere.

En uovertruffen optageoplevelse

Sara:
Xperia har en spritny "on-the-go"-løsning, der hedder Videography Pro, som kombinerer alle de funktioner som en impulsiv og spontan filmskaber som jeg selv, har brug for. Jeg får adgang til forskellige objektiver, cine-udseender og kan skifte blænde mellem F2.0 og F4.0. Jeg kan køre auto eller manuelt og al betjeningen er intuitiv og responsiv.

Sara Dietschy i en udendørs opsætning filmer sig selv med Xperia PRO-I med optagegreb, ekstern mikrofon og vlog-skærm.
Nærbillede af Xperia PRO-I-smartphone, der er monteret på en vlog-skærm og viser videooptagelser af Sara Dietschy.
Endnu bedre resultater med Vlog-skærmen

Jeg kan udbygge den med tonsvis af tilbehør: en ekstern mikrofon på toppen, et multifunktionelt greb, hvor jeg kan zoome ind og ud, og også en bærbar vlog-skærm. Det er virkelig super, fordi du stadig kan bruge bagsidekameraerne, og jeg kan stadig se mig selv. Det er helt skørt, at jeg optager det her på en telefon, for det ligner en film. Det er bare vildt godt!

Monomikrofon og vindfilter til uovertruffen lyd

Man kan sagtens tro, at billedet betyder alt for en YouTube'er, hvilket er rigtigt nok, men lyden er faktisk lige så vigtig ... Det er meget distraherende, hvis den er dårlig.

Xperia har tilføjet en tredje, ensrettet mikrofon, og det har nærmest samme effekt, som var man på stedet med personen. Der er også en lydkildeseparator, der bruger et intelligent vindfilter. Det betyder kort sagt, at de har fundet ud af, hvordan man håndterer den største lyddræber på stedet; nemlig vinden!

Nærbillede af Xperia PRO-I, der viser kameraobjektiver og monomikrofon.
Sara Dietschy filmer sig selv i en by med Xperia PRO-I på et optagegreb.
Optisk billedstabilisering til optagelser uden rystelser

Og på samme måde som på mine Sony Alpha-kameraer, har det optisk billedstabilisering. På den måde kan jeg sikre, at mine billeder er rolige og uden rystelser. Rystede videooptagelser er altid meget, meget distraherende.

Se interviewet med Sara
En vloggers dom over Xperia-videografi

Hør, hvad vloggeren AUXOUT har at sige om at skabe indhold med Xperia PRO-I.Portræt af vlogger AUXOUT
Mød AUXOUT

AUXOUT har base i Tokyo og er weekendfilmskaber/fotograf med en passion for "filmiske vlogs" – hverdagssituationer, der optages med en filmisk tilgang.

Videography Pro gør optagelse enkelt

AUXOUT:
Almindelige smartphonekameraapps er meget enkle og nemme at bruge for alle, men de kan være frustrerende for professionelle og de, der har viden om kameraer. Videography Pro giver dig det bedste af smartphonevideooptagelsen. Det var nemt at bruge, og jeg kunne hurtigt ændre indstillinger som ISO og billedhastighed, så de passede til situationen. Du kan skifte til AUTO med et enkelt tryk, og dette var også nyttigt, når du bare ville skyde af og til.

Nærbillede af en, der justerer videoindstillinger på en Xperia PRO-I-smartphone
En kvinde på en strand plasker med sine fødder i vandet.

Optaget på Xperia

Optag bevægelse med 120 b/sek.

Helt ærligt, så var 4K-optagelsen ved 120 b/sek. også overraskende. Situationer, der sker på et splitsekund, er svære at se, men bliver til en emotionel sekvens med 5x slowmotion.

En perfekt stand-in for et kompakt kamera

Det er imponerende, at en smartphone kan erstatte et kompakt digitalkamera, som jeg engang gik rundt med som erstatningskamera.

Mange "kreative" mennesker er meget følsomme omkring kvaliteten af deres output, også selvom det er deres eget private indhold. Så jeg tror, at Xperia PRO-I bliver et fantastisk primærkamera for disse mennesker.

Billede taget ved solnedgang af en silhuet af en kvinde, der ser ud over havet.

Optaget på Xperia

Se interviewet med AUXOUT


Oplev en række indholdsoptagelser på Xperia 

Vil du se, hvad der sker, når de professionelle indholdsskabere får fingrene i Xperia og Videography Pro? Tag et kig på disse kortfilm, og vær klar til at blive inspireret.En kortfilm af Philip Bloom

Udforsk steder og lyde i London i denne charmerende film af Philip Bloom, der er skudt alene med Xperia PRO-I.


En filmisk vlog af AUXOUT

Tag en tur til Japans Rabbit Island med denne smukke filmiske vlog af AUXOUT, der er skabt med Xperia PRO-I.