Xperia: lavet til musik

Fra hyggelytteren til den seriøse lydentusiast – oplev dét, der gør Xperia til det perfekte valg for musikelskeren.


Udviklet til lyd

Oplev nogle af de vigtigste funktioner og teknologier bag den exceptionelle Xperia-lytteoplevelse.

Vi præsenterer Music Pro 
Sådan bruger du Music Pro
Hvad de professionelle tænker om Music Pro
Uovertruffen hardware

De seneste forbedringer af hardwaren på Xperia-enhederne har i betydelig grad forbedret den overordnede lydkvalitet, uanset om du hører lyden via de indbyggede højttalere eller dine foretrukne høretelefoner.

360 Reality Audio på din Xperia

Engang krævede det høretelefoner at kunne få en 360 Reality Audio-oplevelse på din smartphone – men nu kan du få oplevelsen på de nyeste Xperia-modeller via deres indbyggede full-stage stereohøjttalere. Fordyb dig i lyden omkring dig, som var du til en livekoncert eller sammen med kunstneren i studiet.

En kvinde med lukkede øjne, som lytter til musik på Xperia med full-stage stereohøjttalere – prikker med lys omkring hendes hoved repræsenterer 360 Reality Audio
360 Reality Audio på Full-stage stereohøjtalere
En kvinde med lukkede øjne lytter til musik på hovedtelefoner – lysprikker omkring hendes hoved repræsenterer 360 Reality Audio
360 Reality Audio med høretelefoner


Kunstnerens reaktioner – lyt med Xperia

Hvem er bedre til at vurdere musikafspilningen på Xperia end de kunstnere, der indspiller musikken? Vi har bedt nogle af dem om deres vurdering.

Udviklet sammen med Sony Music Entertainment

For at kunne gengive den lyd, som kunstneren havde til hensigt, kontaktede vi Mark Wilder, der er mastering-lydtekniker hos Sony Music Entertainments Battery Studios, og bad ham finindstille og bedømme kvaliteten af Xperias højttaler og høretelefoner.

Billede af Mark Wilder ved en mixerpult i et lydstudie
Mød lydlegenden Mark Wilder

Mark Wilder er en sand legende inden for lyd – han er desuden senior mastering-lydtekniker hos Battery Studios, der er en del af Sony Music Entertainment i New York. I sin karriere på over tre årtier har han arbejdet på over 3.000 album og været nomineret til 11 Grammy-priser, hvoraf han har vundet hele 6 af dem. Ingen er bedre kvalificeret til at kommentere på Xperias lytteoplevelse.

"Lyden har farve, dimension og føles forbundet."

Hvad er dit overordnede indtryk af lyden på Xperia?


Mark:
Først og fremmest, så har lyden farve, dimension og føles forbundet (solid og naturlig). Detaljerne i rumklang, forsinkelser og andre effekter står frem og fylder rummet. Dynamikken i de enkelte lyde i mixet kommer mere til sin ret. De rytmiske elementer føles som om, at de arbejder sammen, så musikken bliver mere spændende. Det er en meget musikalsk telefon, og højttaleroplevelsen er fantastisk.

Der er taget et stort skridt fremad i forhold til lydkvaliteten. Højttalerafspilningen er meget naturlig og solid med de klareste toner hidtil. Det er en fornøjelse at høre musik via højttalerne. Outputtet fra høretelefonerne er også meget imponerende. Dynamisk med et komplet lydbillede – jeg kunne næsten ikke stoppe med at lytte.

Nærbillede af en person ved en mixerpult, der sætter et høretelefonstik i 3,5 mm-stikket på en Xperia-smartphone
Billede af Mark Wilder, der undersøger en Xperia 1 II-smartphone

Så, hvordan lyder højttaleren?


Mark:
Det, jeg især har bemærket ved denne Xperia, er, at den har en meget klar stemme. Detaljerne, den auditive kvalitet og rummene mellem instrumenterne er meget klarere end noget, jeg tidligere har hørt fra andre mobiltelefoner. Den har mere styrke og gennemslagskraft, den er mere spændende. Den dynamiske bevægelse, lige fra de små ændringer i dynamikken til de mere dramatiske, svarer til dem, der kommer ud af en større højttaler med fuldt frekvensområde. Det er imponerende, fordi denne lyd giver en meget større lytteoplevelse.

Hvad så, når du lytter med hovedtelefoner?


Mark:
Første gang jeg lyttede med kabeltilsluttede høretelefoner, blev jeg enormt overrasket over Xperias soniske gennemslagskraft. Lydens kvalitet, rummet, klarheden, lydstyrken – alt ved den virker mere gennemført, end jeg har oplevet på nogen anden mobiltelefon. Jeg er typen, der rejser med en Walkman®, og jeg har glædet mig til den dag, jeg kunne vælge, om jeg ville lytte til musik på min Walkman eller min smartphone, når jeg er på farten. Den dag mener jeg er kommet.

Tanker om 3,5 mm-lydstikket?


Mark:
Jeg kan lide den kabeltilsluttede høretelefonoplevelse. På en underlig måde føler jeg mig mere forbundet. Jeg vil rigtig gerne have, at telefonen fungerer som forstærker, og jeg blev super glad, da jeg så, at telefonen havde et hovedtelefonstik!

Perfektionering af Xperias akustiske oplevelse

Se, hvordan Mark Wilder og Kenichi Matsumoto, lydtekniker, Sony Corporation, arbejdede sammen om Xperia-lyden.

Prøv en gratis musiktjeneste med Xperia

Udvalgte Xperia-modeller gør det muligt at få en gratis prøveperiode af TIDAL, samt én af følgende musiktjenester – Amazon Music, 360 by deezer eller nugs.net – det er din perfekte mulighed for selv at opleve 360 Reality Audio. 

TIDAL
Logoer til 360 Reality Audio og TIDAL
Få 3 måneders TIDAL gratis

Aktivér med forudinstalleret app

Nye TIDAL-abonnenter får 3 måneders TIDAL Hi-Fi gratis, inklusive 360 Reality Audio-oplevelsen, når de køber udvalgte Xperia-modeller.

Amazon Music, 360 by deezer og nugs.net
Logoer for 360 Reality Audio, Amazon Music Unlimited, nugs.net, samt 360 by deezer
Nyd en gratis prøveversioner af Amazon Music, 360 by deezer eller nugs.net

Min Sony-registrering påkrævet

På udvalgte Xperia-modeller kan du vælge en 3 måneders gratis prøveperiode på 360 by deezer eller nugs.net eller en 4 måneders gratis prøveperiode på Amazon Music. Alle tre tjenester understøtter 360 Reality Audio, så du kan prøve den unikke, medrivende lytteoplevelse. 

Hvordan får jeg min gratis prøveperiode på en musiktjeneste?

Det er nemt at gøre krav på din gratis prøveversion af Amazon Music, 360 by deezer eller nugs.net – du skal blot følge disse simple trin.

Vilkår og betingelser

Voucheren på en gratis prøveperiode med 360 Reality Audio kræver, at du registrerer dig hos én af de angivne musiktjenester.

Voucheren giver dig ret til 3 måneders gratis prøveperiode på enten 360 by deezer eller nugs.net eller en 4 måneders gratis prøveperiode på Amazon Music. Tilbuddet udløber den 31. marts 2023.

Voucheren gælder kun for nyoprettede konti til musiktjenesterne, og det er ikke tilladt at have flere konti.

Musiktjenester kræver, at du registrerer et kreditkort eller anden betalingsmetode.

Når den 3 måneders gratis prøveperiode udløber (Amazon Music: 4 måneder), fornys tjenesten, og du bliver automatisk opkrævet betaling for abonnementet.

Musiktjenester kræver internetforbindelse.