Musikfestivaler i efteråret 2016

Din ultimative overlevelsesguide

Hvis du planlægger at deltage i nogen af musikfestivalerne i efteråret 2016, skal du gøre dig klar til det. Musikfestivaler er en af de bedste måder at se alle dine yndlingsbands, møde nye mennesker og nyde god mad og få nye minder på.

Nøglen til en fantastisk oplevelse på en musikfestival er at være forberedt. Til alt held for dig har vi lavet en liste over nødvendigheder til musikfestivaler, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal tage på, hvad du skal pakke, og hvordan du gør dig klar til den store begivenhed.

Tjek denne musikfestivals overlevelsesguide, inden du tager af sted til dit livs weekend.

Påklædning

I modsætning til Coachella, Lollapalooza og andre stegende varme musikfestivaler om sommeren, kan du også regne med meget køligere vejr i efterårssæsonen.

Mine damer, I kan stadig skabe en Boheme-stemning ved at lægge en kimono med print på eller en solhat i tasken. Men medmindre I vil bruge størstedelen af tiden på at fryse og være triste – skal I lade de korte toppe blive derhjemme.

De herrer, husk at tage en tynd jakke eller en hue på, så du kan holde dig varm. Ekstra lag er vigtigt. På den måde kan du nemt tage et ekstra lag af, når du hopper rundt i danseteltet, og samtidig se cool ud.

Og regel nr. 1 for både mænd og kvinder er at sørge for, at du har behagelige sko. Flade gummisko som Vans og Converse bliver dine bedste venner efter en lang dag med dans og løben fra scene til scene.

Hvad skal du pakke

Vi er sikker på, at du har styr på det helt grundlæggende (f.eks. billet/armbånd, telefon og ekstra kontanter), men her er et par andre nødvendigheder, du helst ikke vil undvære på en musikfestival:

Solcreme

Når du danser rundt i solen dagen lang, er solcreme med en høj SPF et must. Du må ikke engang tænke på at springe dette over. Hvis du gør det, er der stor sandsynlighed for, at du får en afsindig øm solskoldning på arbejde eller i skole næste dag.

Billige solbriller

Musikfestivaler er ikke lige stedet, hvor du går rundt med dine dyre designersolbriller. Hvis du har planer om at lave crowd-surfing (eller selv hvis du bare prøver at få plads oppe foran), er der stor risiko for, at de knækker, eller du taber dem.

Genanvendelig vandflaske

Husk, at dehydrering er alvorligt. Hvis festivalreglerne tillader det, skal du medbringe en genanvendelig vandflaske og sørge for at finde ud af, hvor alle vandposterne er på forhånd. Din krop vil takke dig for det.

Hånddesinfektionsmiddel/vådservietter

Mobile toiletter… behøver vi sige mere?

Bærbar oplader

Når du Instagrammer hvert mindeværdige øjeblik og Snapchatter din yndlingsmusik, er der en meget stor chance for, at din telefon løber tør for strøm. En bærbar oplader vil være din redning, især hvis du nogensinde kommer væk fra dine venner.

Trådløse højttalere

Hvis du planlægger at overnatte på musikfestivalen, skal du sikre dig, at du har trådløse højttalere på din campingplads, så du kan holde gang i festen. For den ultimative lydoplevelse skal du tjekke SONY's Ultra Premium Hi-Res Bluetooth-højttaler og forkæle dine ører med skarp, klar lydkvalitet i høj opløsning. Du vil blive overrasket over, hvor tæt musikken er på en live-optræden.

Sådan forbereder du dig

Planlæg din dag omkring, hvilke kunstnere du gerne vil se.

Lav en plan, eller download festivalens app på din telefon et par dage i forvejen. Der vil sikkert være nogle konflikter i planlægningen, og du vil ende med at gå glip af et par optrædener, men planlæg på forhånd, så du kan få fuldt udbytte af den tid, du har.

Få en seddel med dine venners telefonnumre på.

Før du kommer til festivalen, skal du sørge for at skrive alle dine venners numre ned på et stykke papir, som du kan stikke i tegnebogen. På den måde ved du, hvordan du kan få fat i de andre, hvis telefonen dør i løbet af dagen, og du er nødt til at låne en andens.

Aftal et mødested.

Det kan ikke undgås, at du på et tidspunkt kommer væk fra din gruppe under festivalen. Da mobiltelefondækningen kan være uregelmæssig, er det en god ide at finde et aftalt sted, hvor I kan mødes, hvis I er blevet væk fra hinanden.

Lav en afspilningsliste på forhånd.

Det er den perfekte måde at finde ud af, hvem der optræder på festivalen på. Og sørg for at tjekke de "mindre kendte" navne også. Musikfestivaler er en fantastisk mulighed for at opdage nye kunstnere.