Artikel-ID : 00126951 / Sidst ændret : 12-07-2018

Sådan vender du tilbage til en tidligere version af Windows 10, efter det er installeret.

Windows 10 leveres med en Go Back-funktion (Gå tilbage), der giver dig et 30-dages vindue til at vende tilbage til din tidligere version af Windows (Windows 7 eller Windows 8.1) - eller en tidligere version af Windows 10 - hvis du har brug for eller ønsker at gøre dette efter opgradering.

VIGTIGT:

• Du kan kun udføre denne handling inden for de første 30 dage efter opgraderingen til Windows 10.
    • Du kan kun udføre en tilbagerulning til en tidligere version af Windows, hvis du har installeret Windows 10 som en opgradering fra Windows 7 eller Windows 8.1. Fulde installationer af Windows 10 "fra grunden" giver dig kun mulighed for at vende tilbage til tidligere versioner af Windows 10.
    • Hvis du brugte en adgangskode til at logge på din Windows 7- eller 8.1-session, skal du sørge for at kende denne adgangskode.
    • Hvis du ikke allerede har gjort det, før du opgraderede til Windows 10, anbefaler vi, at du opretter en sikkerhedskopi af alle dine data, før du starter nedgraderingsprocessen.
    • Programmer, der er installeret (eller fjernet) efter Windows 10-opgraderingen, skal geninstalleres.
    • Alle ændringer af system eller indstillinger, der er foretaget på computeren efter Windows 10-opgraderingen, vil gå tabt.
    • Hvis du stødte på pladsproblemer og brugte et eksternt USB-lager til at fuldføre den oprindelige opgradering til Windows 10, skal du bruge den samme USB-lagringsenhed til at udføre Go back-proceduren (Gå tilbage).
    Følg proceduren, der er beskrevet nedenfor, til at vende tilbage til Windows 7 eller Windows 8.1:
    1. Start med at åbne menuen Start, og vælg Settings (Indstillinger).
    2. Vælg Update & security (Opdatering og sikkerhed) i menuen Settings (Indstillinger).

Update & security (Opdatering og sikkerhed)
    3. Vælg Recovery (Gendan) i venstre rude. Du ser 3 valgmuligheder:

1. Reset this PC (Nulstil denne PC): Slet alt og geninstaller Windows 10.
      2. Go back to [din tidligere version af Windows] Gå tilbage til [din tidligere version af Windows]: Denne gendanner din tidligere version af Windows.
      3. Advanced Startup (Avanceret start): Her kan du ændre indstillinger for start af din PC, gendanne Windows fra et systembillede, starte fra en disk eller en USB-enhed osv.

Recovery options (Gendannelsesmuligheder)

4. Vælg Get Started (Kom godt i gang) under  Go back to (Gå tilbage til) [din tidligere version af Windows]. Microsoft beder dig derefter om dit feedback om Windows 10.
    5. Følg anvisningerne på skærmen, og vælg Go back to Windows 7/8.1. (Gå tilbage til Windows 7/8.1).

FORSIGTIG: Der er risiko for tab af data. Du må ikke slukke eller koble din computeren fra under nedgraderingsprocessen.

Tilbagerulningsprocessen starter. Hvor lang tid, det vil tage, afhænger af, hvilke data der er lagret på din computer, din hardwares ydeevne osv. Det kan tage alt mellem 10 minutter og flere timer.

BEMÆRK: Når de 30 dage er gået, vises Go Back-funktionen (Gå tilbage) ikke længere på skærmen Update & security (Opdatering og sikkerhed).

Når tilbagerulningen er udført, genstarter din PC automatisk og indlæser din tidligere version af Windows.

VIGTIGT: Go back-funktionen (Gå tilbage) kan mislykkes i følgende situationer:

• Computeren kører på batteri. Computeren skal være tilsluttet og modtage vekselstrøm.
    • Der er udført en Refresh-procedure (Opdater).
    • Der er udført en Reset-procedure (Nulstil).
    • Disk Cleanup-mappen (Diskoprydning) (windows.old eller .~bt) er redigeret.
    • Der er slettet filer manuelt fra mapperne windows.old eller .~bt, eller der er slettet hele mapper.
    • Der er tilføjet en ny brugerkonto (opgradering af en lokal konto til en Microsoft-konto er ikke omfattet).

Hvis Go Back-funktionen (Gå tilbage) ikke er tilgængelig, skal du udføre en systemgendannelse .