Teleobjektiver

  Til nærbilleder af fjerne motiver – flyvende fugle, et fly eller månens overflade – er dit bedste valg et teleobjektiv.
  Disse objektiver udmærker sig også ved at indfange motiver, der er svære at komme tæt på, f.eks. sportsscener eller dyreliv i naturen.
  Ved at udnytte brændvidden kan du skabe smuk sløring.

  Fotografi

  Brændvidde: 500 mm/F-tal: 5,6/Lukkerhastighed: 1/1250 sek.

  Nem bokeh

  Fire nøglefaktorer styrer mængden af bokeh: Blænde (F-tal), brændvidde, optagelsesafstandog afstand mellem motiver og baggrund. Blandt disse er det især en længere brændvidde, der skaber bokeh, hvilket gør teleobjektiver til et godt valg.

  Fotografi

  Brændvidde: 300 mm/F-tal: 11/Lukkerhastighed: 1/640 sek.

  Store bokeh-cirkler fra solskin, der glitrer på havoverfladen, skabes af afstanden mellem muslingeskallen i forgrunden og havet i baggrunden, når der optages med et teleobjektiv.

  Fotografi

  Brændvidde: 500 mm/F-tal: 5,6/Lukkerhastighed: 1/320 sek.

  Hvis du tager billeder af vilde fugle i skoven, kan du optage, så løvet i baggrunden ser ud til at flyde sammen.

  Portrætobjektiver

  Et ideelt objektiv til portrætfotografering er et prime-objektiv med mellemtelefoto og en brændvidde på ca. 85 mm, som skaber en tiltalende baggrunds-bokeh på billeder med en rimelig afstand til motiverne.

  Imponerende objektivkomprimering

  Optagelse med teleobjektiver har den virkning, at afstanden mellem motiver, der er tæt på og længere væk i baggrunden, komprimeres. Denne tydelige komprimering er en unik fordel ved teleobjektiver.

  Fotografi

  Brændvidde: 200 mm/F-tal: 8,0/Lukkerhastighed: 1/1000 sek.

  Kameraet blev flyttet for at holde blomsterne i centrum i samme størrelse for at optage A og B nedenfor.B blev taget med et teleobjektiv, så øen i baggrunden ser ud til at være tættere på og større end på A.

  Foto A
  A: Brændvidde: 75 mm
  Foto B
  B: Brændvidde: 200 mm

  Endnu mere teleskopisk optagelse med konvertere

  Selvom de kompatible objektiver er begrænsede, kan du montere en konverter for at optage endnu mere teleskopisk.

  Fotografi

  Brug af telekonverterobjektivet SEL20TC

  Bemærk:
  • Små kamerabevægelser i telefotografering kan i høj grad påvirke dine billeder, da kamerarystelser er mere sandsynlige. Når det er muligt, skal du bruge udstyr såsom stativer og fjernbetjeninger til udløsning af lukkeren.
  • Hvis du har noget spillerum med hensyn til timing af optagelserne, kan det være en god idé at bruge 2-sekunders selvudløseren. Tag de nødvendige forholdsregler i forhold til optagelsesmiljøet for at undgå kamerarystelser.

  Scener til at afprøve objektiver

  Sports

  Selv når du optager på afstand, fra tilskuerpladserne eller andre steder, kan teleobjektiver indfange spillernes bevægelser og udtryk fra det ene øjeblik til det næste.

  Fotografi

  Brændvidde: 180 mm/F-tal: 5,0/Lukkerhastighed: 1/4000 sek.

  Fotografi

  Brændvidde: 300 mm/F-tal: 5,6/Lukkerhastighed: 1/2500 sek.

  Se her for optageteknikker

  Dyreliv

  Nogle typer dyreliv kan du muligvis ikke komme tæt på, men du kan stadig tage nærbilleder. Dine optagelser kan også drage fordel af objektivkomprimering.

  Fotografi

  Brændvidde: 208 mm/F-tal: 6,3/Lukkerhastighed: 1/320 sek.

  Fotografi

  Brændvidde: 300 mm/F-tal: 6,3/Lukkerhastighed: 1/1000 sek.

  Månen

  Mønstre og kratere på månen skiller sig ud i skarpt relief.

  Fotografi

  Brændvidde: 750 mm/F-tal: 16/Lukkerhastighed: 1/60 sek.

  Fotografi

  Brændvidde: 840 mm/F-tal: 11/Lukkerhastighed: 1/80 sek.

  Teleobjektiver, du kan prøve

  Selvom der findes en række forskellige kameraer og objektiver, bliver vi nogle gange spurgt, om objektiverne NEX-7 eller ILCE-6000 kan bruges med ILCE-7C eller ILCE-7M3.

  Både kameraer og objektiver af typen APS-C og fuldformat er tilgængelige, men så længe den samme E-mount bruges, er kompatibiliteten sikret. Se følgende side for at få oplysninger om brug.

  Kan kameraer og objektiver af typen APS-C og fuldformat kombineres frit? (α E-mount)

  Zoomobjektiver

  Fotografi

  Brændvidde: 600 mm/F-tal: 6,3/Lukkerhastighed: 1/500 sek.

  SEL200600G
  FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSSS

  Et supertelezoomobjektiv, der dækker en brændvidde på 600 mm. I optagesituationer med supertelefoto er dette objektiv det perfekte valg til motiver, der er vanskelige at komme tæt på, og motiver i bevægelse som f.eks. fugle og andet dyreliv, sport, tog, fly og meget mere.

  Fotografi

  Brændvidde: 124 mm/F-tal: 8,0/Lukkerhastighed: 1/250 sek.

  SEL24240
  FE 24-240 mm F3.5-6.3 OSS

  Et bredt 24-240 mm zoomområde gør dette kraftfulde zoomobjektiv effektivt til landskaber, arkitektur, portrætter og andre motiver af enhver art. Gå aldrig glip af et billede med dette enkelte objektiv, der giver dig mulighed for at komponere alt lige fra nærbilleder af blomster eller efterårsløv til vidtstrakte landskaber.

  Fotografi

  Brændvidde: 350 mm/F-tal: 6,3/Lukkerhastighed: 1/640 sek.

  SEL70350G
  E 70-350 mm F4,5-6,3 G OSS

  Et APS-C supertelezoomobjektiv til optagelse i området 350 mm (svarende til 35 mm-format: 525 mm), der tilbyder den kombination af høj opløsning og et kompakt objektiv, som G Lens-serien er kendt for. Gør det nemt at bruge superteleoptagelser i flere situationer med optisk billedstabilisering, der passer godt til sport, natur/udendørs scener, kæledyr, dyreliv og mange andre motiver.

  Fotografi

  Brændvidde: 135 mm/F-tal: 8,0/Lukkerhastighed: 1/160 sek.

  SEL18135
  E 18-135mm F3.5-5.6 OSS

  Et zoomobjektiv med høj forstørrelsesgrad, der er kompatibelt med APS-C-formatet, til landskabsbilleder, portrætter, naturbilleder og anden fotografering. Indbygget optisk billedstabilisering giver også nye muligheder ved håndholdt optagelse. Anbefales ikke kun til rutineoptagelser, men også på rejser, takket være den kompakte størrelse.

  Prime-objektiver

  Fotografi

  Brændvidde: 100 mm/F-tal: 5,6/Lukkerhastighed: 1/125 sek.

  SEL100F28GM
  FE 100mm F2.8 STF GM OSS

  Sony G Master Lens-serien er kendt for sin enestående opløsning og smukke bokeh, men dette 100 mm prime-objektiv med mellemtelefoto har STF-optik (Smooth Trans Focus), der giver en udsøgt bokeh, som skiller sig ud blandt lignende objektiver. Den betagende bløde og karakteristiske bokeh fremhæver motiver i fokus og giver dine billeder en naturlig fornemmelse af fordybelse. Optikken er designet efter krævende standarder, hvilket sikrer en ekstremt høj opløsning, der strækker sig til billedkanterne.

  Fotografi

  Brændvidde: 85 mm/F-tal: 1,8/Lukkerhastighed: 1/320 sek.

  SEL85F18
  FE 85mm F1.8

  Et prime-objektiv med mellemtelefoto og stor blænde til fuldformatkameraer. Nyd den præcise gengivelse og bokeh fra et veldesignet prime-objektiv. Du kan nemt tage imponerende portrætter og drage fordel af den baggrunds-bokeh, som kun et 85 mm prime-objektiv med stor blænde kan levere.