Vidvinkelobjektiver

  Vidvinkelobjektiver er et godt valg til store motiver, f.eks. vidtstrakte landskaber eller en stjernehimmel. Disse objektiver kan indfange scener, der er bredere end det menneskelige synsfelt.
  Én af fordelene er, at vidvinkelobjektiver fremhæver dybde og perspektiv, hvilket får trange rum til at se rummelige ud eller høje bygninger til at se endnu højere ud.
  Nyd den brede vifte af kreative udtryk, der er unikke for vidvinkelfotografering.

  Fotografi

  Brændvidde: 16 mm/F-tal: 16/Lukkerhastighed: 1/250 sek.

  Optagelse med et bredt område i fokus

  Optagelse med vidvinkelobjektiver og en smal blænde giver et bredere og dybere fokusområde (dybdeskarphed). Du kan tage dybtfokuserede billeder med hele billedet i fokus fra forgrunden til baggrunden.

  Fotografi

  Brændvidde: 17 mm/F-tal: 11/Lukkerhastighed: 1/40 sek.

  Bemærk: Da vidvinkelobjektiver indfanger et bredt område, kan dine billeder ende med at indeholde distraherende detaljer, som du foretrækker ikke at medtage. Når du komponerer billeder, skal du beslutte, hvor meget af scenen, der skal medtages i billedområdet. Du kan også beslutte, hvilke områder du vil udelukke, så distraherende detaljer ikke kommer med på billedet.

  Fremhæver en fornemmelse af perspektiv

  Vidvinkelobjektiver kan indfange scener, der er bredere end det menneskelige synsfelt. Uden denne form for optisk instrument ville du aldrig se landskaber i denne skala. Tager du billeder af høje bygninger nedefra, vil det fremhævede perspektiv får dem til at se ud som om, de tårner sig op over dig. Alle linjer i dit billede, der strækker sig ud i distancen, vil fremhæve perspektivet endnu mere og fremhæve en fornemmelse af dybde.

  Fotografi

  Brændvidde: 11 mm/F-tal: 11/Lukkerhastighed: 1/160 sek.

  Bemærk: På gruppefotos skal du sørge for at undgå den forvrængning af periferien, der kan opstå med vidvinkelobjektiver, og som forvrænger motiverne i nærheden af kanterne.

  Forskelle i perspektiv ved forskellige brændvidder

  Kameraet blev flyttet for at holde tunnelindgangen på samme størrelse for at optage A og B nedenfor. Foto A er et vidvinkelbillede. Her ser den anden ende af tunnelen mindre ud end på foto B, som fremhæver tunnelens længde og dybde.

  Foto A
  A: Brændvidde: 24 mm
  Foto B
  B: Brændvidde: 75 mm

  Endnu bredere vinkler med konvertere

  Selv om de understøttede objektiver er begrænsede, kan du optage ultrabrede vinkler som f.eks. et fiskeøjeobjektiv ved at montere en fiskeøjekonverter.

  Fotografi

  Brug af en fiskeøjekonverter

  Scener til at afprøve objektiver

  Landskaber

  De store, åbne vidder, som du finder på dine rejser, vil se endnu mere storslåede og medrivende ud på dine billeder.

  Fotografi

  Brændvidde: 16 mm/F-tal: 7,1/Lukkerhastighed: 1/400 sek.

  Fotografi

  Brændvidde: 16 mm/F-tal: 11/Lukkerhastighed: 1/800 sek.

  Se her for optageteknikker

  Stjernehimmel om natten

  Vidvinkelobjektiver dækker et bredt område af nattehimlen.

  Fotografi

  Brændvidde: 16 mm/F-tal: 2,8/Lukkerhastighed: 30 sek.

  Fotografi

  Brændvidde: 16 mm/F-tal: 4,0/Lukkerhastighed: 25 sek.

  Se her for optageteknikker

  Udtryksfulde himmelbilleder

  I et enkelt panorama kan du indfange de mange stemninger på himlen sammen med dens fornemmelse af dybde og massive skyer.

  Fotografi

  Brændvidde: 11 mm/F-tal: 7,1/Lukkerhastighed: 1/30 sek.

  Fotografi

  Brændvidde: 24 mm/F-tal: 11/Lukkerhastighed: 1/60 sek.

  Se her for optageteknikker

  Vidvinkelobjektiver, du kan prøve

  Selvom der findes en række forskellige kameraer og objektiver, bliver vi nogle gange spurgt, om objektiverne NEX-7 eller ILCE-6000 kan bruges med ILCE-7C eller ILCE-7M3.

  Både kameraer og objektiver af typen APS-C og fuldformat er tilgængelige, men så længe den samme E-mount bruges, er kompatibiliteten sikret. Se følgende side for at få oplysninger om brug.

  Kan kameraer og objektiver af typen APS-C og fuldformat kombineres frit? (α E-mount)

  Zoomobjektiver

  Fotografi

  Brændvidde: 12 mm/F-tal: 7,1/Lukkerhastighed: 1/160 sek.

  SEL1224G
  FE 12-24mm F4 G

  Ultravidvinkelzoomobjektiv, der dækker en brændvidde på 12 mm. Opfylder behovet for dynamiske, ekspansive scener, uanset om det er landskaber eller arkitektur.

  Fotografi

  Brændvidde: 14 mm/F-tal: 8,0/Lukkerhastighed: 1/40 sek.

  SEL1018
  E 10-18 mm F4 OSS

  Ultravidvinkelzoomobjektiv, der dækker et ekstra bredt zoomområde svarende til 15-27 mm (svarende til 35 mm-format). Dette objektiv er let og kompakt og er et godt valg til optagelse af selfies eller film med en baggrund.

  Prime-objektiver

  Fotografi

  Brændvidde: 20 mm/F-tal: 8,0/Lukkerhastighed: 13 sek.

  SEL20F18G
  FE 20mm F1.8 G

  Dette objektiv har et ultravidvinkelsynsfelt (20 mm), en hurtig maksimal blænde på f/1.8 og nøjagtig gengivelse af punktlyskilder, hvilket gør det særligt effektivt til landskaber, nattescener og stjernehimmel. Objektivet er let og kompakt, så det er nemt at montere på gimballed/greb, og det er også fremragende til nærbilleder og støjsvag AF, hvilket gør filmoptagelse til endnu en styrke.

  Fotografi

  Brændvidde: 24 mm/F-tal: 5,0/Lukkerhastighed: 1/13 sek.

  SEL24F18Z
  Sonnar T* E 24mm F1.8 ZA

  Nyd kvaliteten af Zeiss-optik i et prime-vidvinkelobjektiv med stor kaliber og maksimal blænde på f/1.8. Fremragende til nærbilleder med op til 0,25x forstørrelse.