Udviklingen fortsætter!
    Vi præsenterer Xperia med Android™ 11

Hvert år bliver vi begejstrede for udviklingen i Android-softwaren, og denne gang er det ikke anderledes.

Android 10 var allerede en utrolig software, men nu løfter Android 11 niveauet igen!

Den indbyggede skærmoptager er et af højdepunkterne. Mørkt tema kan nu planlægges. Sikkerheden er opgraderet, som du ville forvente, og vigtige chatbeskeder kan prioriteres, så de er nemmere at bemærke.

Spilforbedring, den eksklusive app til Xperia-enheder, får også en opgradering med Android 11.

Her introducerer vi nogle af de bedste nye Android 11-funktioner og en ny spiloplevelse fra Spilforbedring til din Xperia-enhed!

Game on!

I 2019 introducerede vi appen Spilforbedring for at optimere din spiloplevelse. Nu er vi ved at udrulle en opdatering sammen med Android 11.

Med denne opdatering vil Spilforbedring nu sætte alle dine spil-ikoner sammen på skærmen i appen Spilforbedring. Alt sammen på ét sted. Så du kan nemt administrere dine spil uden besværet med at oprette en mappe til dine spil. Du skal bare trykke på ikonet Spilforbedring på startskærmen for at få adgang til alle dine spil.

Slut med at spilde tid på at lede efter dit yndlingsspil, bare begynd at spille!

Planlagt mørkt tema

Introduktionen af mørkt tema i Android 10 var meget populær. Du var dog nødt til manuelt at slå det til eller fra for at skifte mellem baggrundsfarverne. Med Android 11 kan du nu nemt planlægge, hvornår mørkt tema tændes (eller slukkes). Du skal blot angive en tidsplan, der passer til din livsstil, under Skærm i appen Indstillinger.

Du kan også indstille det, så mørkt tema automatisk aktiveres mellem solnedgang og solopgang. Du behøver ikke engang at angive din placering. Hvis du giver din enhed adgang til dine placeringsoplysninger, tilpasser den automatisk tidsplanen for dig!

Optag nemt din skærm

Endelig er den længe ventede skærmoptager her! Den er forudinstalleret på Android 11. Hvis du vil optage enhedens skærm, skal du blot åbne menuen for hurtige indstillinger og trykke på ikonet for skærmoptageren.

Du kan også optage din egen stemme på samme tid med mikrofonen på din Xperia-enhed. Du kan f.eks. bruge dette til hurtigt at oprette instruktionsvideoer med voice-over, som du kan dele på dine foretrukne sociale medier.

Beskyt dine personlige oplysninger med tilladelser

I disse digitale tider er alt så praktisk, men samtidig også meget mere kompliceret. Dine personlige oplysninger kan blive udsat for risici, som du ikke engang vidste eksisterede. Derfor forbedrer Android konstant sikkerhedsfunktionerne for at beskytte dine personlige oplysninger, og med Android 11 kan du nu vælge at give midlertidige tilladelser til apps, der anmoder om adgang til din mikrofon, dit kamera eller dine placeringsoplysninger.

Der er også en ny funktion til automatisk nulstilling af tilladelser. Hvis du ikke har brugt en app i et stykke tid, vil du muligvis ikke have, at den fortsat skal have adgang til dine data. Så Android nulstiller tilladelserne for dine ubrugte apps, og du kan slå tilladelser til igen, når du har brug for det.

Ryd op i dine beskeder

Er du nogensinde gået glip af en vigtig besked fra en, du holder af, på sociale medier eller en besked-app? Druknede den i et hav af en masse andre beskeder? Nu har Android 11 et dedikeret afsnit med samtaler, der gør det nemmere at finde meddelelser fra dine chat-apps.

Android genkender meddelelser fra forskellige chat-apps og placerer dem alle under samtaler på skærmen for beskeder. Du kan også angive prioriteten for vigtige samtaler på stedet blot ved at holde nede på beskeden for den pågældende samtale.

Det vil være en velkommen opgradering, fordi vi alle modtager en masse beskeder fra alle mulige apps, hvilket øger sandsynligheden for at overse de virkelig vigtige.

Deling på den nemme måde

Lad os sige, at du hænger ud sammen med din ven og gerne vil dele et flot billede, du har taget. Den nye funktion Deling tæt på gør det utroligt nemt.

Deling tæt på giver dig mulighed for at dele ting som fotos, film, dokumenter eller weblinks med andre Android-enheder i nærheden.

Hvis du vil sende indhold, skal du vælge det, du vil sende, og derefter vælge Deling tæt på fra deleikonet i den pågældende app. Hvis du vil modtage indhold, skal du trække menuen med hurtige indstillinger ned og trykke på ikonet for Deling tæt på. Når der vises en besked på skærmen, skal du blot trykke på Accepter.

Det er ikke nødvendigt at åbne en separat app. Det er bare en meget enkel måde at dele ting med folk omkring dig på.

Bemærk, at denne artikel ikke er produktspecifik. Hvilke funktioner og egenskaber der beskrives, kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.

Android og Google Play er varemærker tilhørende Google LLC.