Sådan giver du dit batteri et boost

De fleste af os bærer rundt på vores smartphones hele dagen og bruger dem til at gøre mange forskellige ting. Så det er ikke mærkeligt, at vi vil have batteriet til at holde så længe som muligt! Heldigvis er der nogle nemme ting, du kan gøre for at klemme ekstra kraft ud af batteriet.

Der er altid noget, du kan gøre

Du kan f.eks. deaktivere strømkrævende tjenester til positionsdeling, sænke skærmens lysstyrke eller begrænse enhedens forbindelse ved at aktivere flytilstand eller deaktivere Bluetooth. Det er ting, som vil holde dig kørende i lidt længere tid. Men hvad nu, hvis din livsstil, dine rutiner eller hobbyer begrænser, hvor ofte du kan lade batteriet op?

Bare rolig! Din Xperia leveres med en række fantastiske strømbesparende funktioner. Indstillingerne varierer afhængigt af din enhed og den Android-version, den kører på, men de får alle dit batteri til at holde længere – du behøver kun at beslutte, hvilken funktion der passer bedst til dine behov, og derefter aktivere den. Og for nogle funktioner behøver du ikke engang at gøre det – de starter bare og kører i baggrunden, når de behøves.

Det, der er godt at huske på, er, at en hvilken som helst af de strømbesparende tilstande typisk vil begrænse baggrundsaktiviteter, f.eks. e-mailsynkronisering, beskeder og tjenester til deling af placering. Samtidig med at telefonopkald og meddelelser slet ikke påvirkes.

Så hvornår har du brug for den ekstra strøm?

Forretning eller fornøjelse?

Når du vil bruge enheden i mange timer på arbejdet, eller til hverdagsaktiviteter som f.eks. at læse nyheder, tage billeder eller optage videoer – og du ved, at du ikke vil kunne oplade det på den måde, du plejer, så er aktivering af STAMINA-tilstanden det oplagte valg for dig. STAMINA-tilstand reducerer batteriforbruget og øger den samlede standbytid betydeligt. Du kan slå STAMINA-tilstanden til manuelt, når du har brug for at spare strøm, eller lade den blive aktiveret automatisk ved et batteriniveau, du har indstillet.

Afhængigt af din enhed og din Android™-version vil enten STAMINA-tilstand eller en Batterisparefunktion være tilgængelig.

Nyd den fantastiske natur

Ultra STAMINA-tilstand er perfekt til situationer, hvor du har brug for at anvende enheden i en længere periode uden at kunne oplade den. F.eks. når du skal på vandretur eller campe, eller når du hænger ud på stranden. Aktivering af Ultra STAMINA-tilstand kan også bruges som en sidste udvej til ekstra standbytid, når batteriet er ved at løbe helt tør for strøm, og du ikke har en oplader i nærheden. Når den er aktiveret, deaktiverer Ultra STAMINA-tilstanden de fleste baggrundsaktiviteter, f.eks. synkroniseringer og tjenester til deling af placering. Den ændrer også startskærmen til en Ultra STAMINA-startskærm, hvor der kun er et begrænset sæt essentielle apps til rådighed, for at spare så meget batteristrøm som muligt.

Hvorfor gide?

Det behøver du ikke! Doze-tilstand og App-standby er indbyggede funktioner, der sparer batteristrøm, når du ikke aktivt bruger din enhed eller visse apps. Doze aktiveres automatisk, når din enhed ikke har været i brug i et stykke tid, og når den ikke er tilsluttet en oplader. Samtidigt identificerer App-standby apps, der ikke har været brugt i lang tid, og sætter dem i en dvalelignende tilstand. Du behøver ikke at gøre noget for at aktivere Doze-tilstand og App-standby – de står altid klar til dig.

Kører døgnet rundt

Batterioptimering er din front-end-styring af STAMINA-tilstand, Batterisparefunktion, Doze-tilstand og App-standby. Ved hjælp af denne funktion kan du forhindre apps i at gå i dvale ved at føje dem til godkendelseslisten i Batterioptimering. Du skal blot markere afkrydsningsfeltet ved siden af en app i menuen Batterioptimering, så vil den pågældende app fortsat modtage meddelelser og have netværksadgang.

Opladning er ikke noget problem

Husk, at batteriet bliver beskadiget, hvis du lader enheden ligge og lade op i lang tid efter at have nået 100 %. For at forhindre dette i at ske og forlænge batteriets levetid har mange Xperia-enheder en indbygget funktion kaldet Batteripleje. Den registrerer automatisk regelmæssige opladningsvaner og styrer opladningshastigheden, så batteriet når 100 %, lige før du frakobler opladeren. Hvis Batteripleje ikke kan registrere nogen form for regelmæssige opladningsvaner, vil den slet ikke blive aktiveret.

Xperia – først med det nyeste

Med få minutters opladning kan du bogstaveligt talt få flere timers brug. Adaptiv Qnovo-opladning er en anden teknologi, der forlænger batteriets levetid. Det mindsker opladningsbelastninger ved at måle batteriets tilstand og bruge disse oplysninger til at justere ladestrømmen. Xperia X-serien er de første enheder – på globalt plan – til at bruge denne teknologi.

Hvis du stadig ikke er sikker på, hvilken batterifunktion eller -funktioner der passer bedst til dine behov og vaner, skal du bare prøve dem én efter én. Så enkelt er det rent faktisk – og du vil blive overrasket over, hvor meget batteristrøm du kan spare!

Bemærk, at denne artikel ikke er til noget specifikt produkt. De beskrevne funktioner kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.