Sådan giver du dit batteri et boost

De fleste af os bærer rundt på vores smartphones hele dagen og bruger dem til at gøre mange forskellige ting. Så det er ikke mærkeligt, at vi vil have batteriet til at holde så længe som muligt! Heldigvis er der nogle nemme ting, du kan gøre for at klemme ekstra kraft ud af batteriet.

Der er altid noget, du kan gøre

Du kan f.eks. deaktivere strømkrævende tjenester til positionsdeling, sænke skærmens lysstyrke eller begrænse enhedens forbindelse ved at aktivere flytilstand eller deaktivere Bluetooth. Det er ting, som vil holde dig kørende i lidt længere tid. Men hvad nu, hvis din livsstil, dine rutiner eller hobbyer begrænser, hvor ofte du kan lade batteriet op?

Bare rolig! Din Xperia leveres med en række fantastiske strømbesparende funktioner. Indstillingerne varierer afhængigt af din enhed og den Android-version, den kører på, men de får alle dit batteri til at holde længere – du behøver kun at beslutte, hvilken funktion der passer bedst til dine behov, og derefter aktivere den. Og for nogle funktioner behøver du ikke engang at gøre det – de starter bare og kører i baggrunden, når de behøves.

Det, der er godt at huske på, er, at en hvilken som helst af de strømbesparende tilstande typisk vil begrænse baggrundsaktiviteter, f.eks. e-mailsynkronisering, beskeder og tjenester til deling af placering. Samtidig med at telefonopkald og meddelelser slet ikke påvirkes.

Så hvornår har du brug for den ekstra strøm?

Forretning eller fornøjelse?

Når du vil bruge enheden i mange timer på arbejdet, eller til hverdagsaktiviteter som f.eks. at læse nyheder, tage billeder eller optage videoer – og du ved, at du ikke vil kunne oplade det på den måde, du plejer, så er aktivering af STAMINA-tilstanden det oplagte valg for dig. STAMINA-tilstand reducerer batteriforbruget og øger den samlede standbytid betydeligt. Du kan slå STAMINA-tilstanden til manuelt, når du har brug for at spare strøm, eller lade den blive aktiveret automatisk ved et batteriniveau, du har indstillet.

Hvorfor gide?

Det behøver du ikke! Selvjusterende batteri er en indbygget funktion, der bruger AI til at se efter apps, som du ikke bruger ofte. Med tiden vil den lære og automatisk begrænse baggrundsaktiviteter for de apps, der ikke bruges, og derved forhindre batteriet i et blive drænet. Det gode er, at denne funktion er slået til som standard, så du ikke behøver at bekymre dig om at konfigurere noget. Lad din AI gøre det hele!

Opladning er ikke noget problem

Husk, at batteriet bliver beskadiget, hvis du lader enheden ligge og lade op i lang tid efter at have nået 100 %. For at forhindre dette i at ske og forlænge batteriets levetid har mange Xperia-enheder en indbygget funktion kaldet Batteripleje. Den registrerer automatisk regelmæssige opladningsvaner og styrer opladningshastigheden, så batteriet når 100 %, lige før du frakobler opladeren.

Hurtigt ladet op

Hvis din Xperia-enhed understøtter standarden USB Power Delivery, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt den oplades. USB Power Delivery kan sende flere volt og ampere til din enhed end tidligere standarder for hurtig opladning. Når den kobles sammen med en kompatibel oplader og et kompatibelt kabel, kan du dermed opnå flere timers brug med nogle få minutters opladning. Når du har travlt, kan denne ekstra hastighed være en afgørende redning!

Hvis du stadig ikke er sikker på, hvilken batterifunktion eller -funktioner der passer bedst til dine behov og vaner, skal du bare prøve dem én efter én. Så enkelt er det rent faktisk – og du vil blive overrasket over, hvor meget batteristrøm du kan spare!

Bemærk, at denne artikel ikke er til noget specifikt produkt. De beskrevne funktioner kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.