Snak med Sony CEO Kazuo Hirai

En ny definition af musikbranchen med lyd i høj opløsning

Hvis du har holdt øje med de seneste nyheder fra musikbranchen, så ved du, at det nye ord på alles læber er "lyd i høj opløsning". Hvad er det? Kan du virkelig høre forskel? Og er det værd at investere i?

Lyd i høj opløsning, som er kendt for sine 192 kHz, 24-bit tekniske specifikationer, kan håndtere næsten syv gange så mange data som på CD'er. Med andre ord giver lyd i høj opløsning dig mulighed for at høre alle detaljer, strukturer og nuancer, som lytteren typisk må gå på kompromis med, når de lytter til mp3-filer.

Er verden så klar til at få øjnene op for fordelene ved overlegen lydkvalitet?

Sony CEO Kazuo Hirai deler sine tanker om, hvorfor lyd i høj opløsning kommer til at tage musikbranchen med storm.

Sp.: Hvorfor er lyd i høj opløsning vigtigt for Sony? Hvordan ser du, at det påvirker musikbranchen?

Hirai: Jeg har altid set musik som en kunstart, og jeg mener, at det bør nydes som sådan. Der er masser af blod, sved og tårer i at producere en optagelse. Hvorfor skulle vi ikke være i stand til at give musikentusiaster mulighed for at lytte til deres foretrukne optagelser, lige som kunstneren ønskede?

Jeg mener virkelig, at lyd i høj opløsning vil genoplive musikbranchen, så lytterne får mulighed for at engagere sig i musik som aldrig før. Det er fremtiden.

Sp.: Hvilket slags udstyr inden for lyd i høj opløsning tilbyder Sony?

Hirai: Vi tilbyder en bred vifte af produkter inden for lyd i høj opløsning fra avancerede hjemmebiografsystemer for hard-core lydentusiaster til mere prisbillige modeller. Vi ved, at mobilitet og komfort er vigtig for musikelskere, så vi har gjort det til en prioritet at tilbyde produkter med høj opløsning, som du kan tage med på farten. Vores mobile produkter omfatter alt fra vores 64 GB High-Resolution Walkman® Digital Music Player til vores Xperia™-smartphone, som alle understøtter lyd i høj opløsning.

Sp.: Hvorfor skal de unge være interesserede i lyd i høj opløsning?

Hirai: Der er intet som at opleve lyd i høj opløsning for allerførste gang. Det er den eneste måde at opleve den ægte kød-og-blod følelse af en sang på. Jeg kunne godt tænke mig, at de unge skal opleve den der "Wow"-faktor. Jeg gerne have dem til at tage deres hovedtelefoner på og føle, at de lytter til deres egen personlige live-koncert. At du føler dig forbundet til din foretrukne kunstner til en live-koncert. Du kan opleve den samme dybe følelsesmæssige forbindelse fra dit eget hjem. Når du først har lyttet til lyd i høj opløsning, kan du aldrig gå tilbage til standardlydkvalitet. Der er bare ingen sammenligning.