Pure Geometry

En symfoni af audiovisuelle og indretningsmæssige elementer

Mens hjemmeunderholdningen bliver endnu mere underholdende, hvordan kan TV og hjemmebiografprodukter så blive ved med at supplere stuens design? Svaret skal findes i, hvordan elementerne i forskellige produkter resonerer med hinanden.

Harmoni, der spænder over produktkategorier

I forbindelse med BRAVIA® TV begyndte vores søgen efter design, der giver fantastiske visuelle oplevelser i krystalklar fokus, i 2010 med Monolithic Design, og det fortsatte i 2013 med Sense of Quartz. Den næste fase i 2014 var Pure Geometry. TV'ets hovedegenskaber tog form af rene, minimalistiske geometriske former. Designet, der er inspireret af denne tankegang, har taget den visuelle oplevelse til nye højder og samtidigt sikret, at TV'et supplerer møblementet og andre især geometriske former i dit hjem.

Sony hjemmeunderholdning bliver endnu mere tiltalende i 2015, da denne æstetik videreføres fra TV til soundbars, Blu-ray Disc™-afspillere og andre produkter, som tilsammen udgør "sammensætningen" af et rum. Der skabes et nyt niveau af harmoni, og koordineret udstyr er kun begyndelsen. Disse systemer passer også godt sammen med møbler og skaber sammenhæng i rummet som helhed. De iboende kvaliteter af hver polerede enhed er tydelig, og deres roller eller funktioner repræsenteres af rene, geometriske former. Hinsides enhver individuel varekategori er der et tiltalende samspil mellem formerne. Enhederne ser naturlige ud sammen, uanset hvordan eller hvor de er anbragt, og de fuldender rummets indretning.

Synliggørelse af funktioner
Synliggjorte funktioner,
der får følelserne frem

Det, der bringer den praktiske rolle for henholdsvis skærme, højttalere, holdere og andre elementer i skarpere fokus, er kontrasterende teksturer såsom børstet metal og læderfinish. Disse særlige materialer udgør en del af det designsprog, som disse produkter deler, og som strækker sig til detaljer som f.eks. konsekvent kantkrumning. Det er derfor, disse produkter ser så godt ud sammen, hvor som helst i rummet.

Design, der visualiserer formål

Tako, chief art director

Design er meningsløst, medmindre det legemliggør, hvad produkternes elementer er designet til - deres formål. Der er ikke brug for store tilføjelser. Fjern det uvæsentlige, når du lader et element udfylde sin rolle, og du vil uundgåeligt ende med geometriske former. Renheden ved denne geometri betyder, at selv forskellige former ser helt naturlige ud ved siden af hinanden. Formerne ser så naturlige ud sammen, at de kan skabe visuel harmoni på tværs af produktkategorier.

Stilrent design med et let udtryk

Pure Geometry er nu tydeligere i BRAVIA-serien, der repræsenterer en essentiel TV-kvalitet. Introduktion af det nye BRAVIA-design. Fuldender din stue uden at tynge den ned.

Form fra funktion

2015 BRAVIA 4K-TV passer endnu bedre ind i din stue. Hvert elements udseende er blevet finpudset for at passe til sin rolle, hvilket får hvert TV til at se mere strømlinet ud. Dette ses tydeligt ved selve skærmen, et afgørende element, der er slankere og meget enkel at se på. Holderen er også mere yndefuld, men stadig lige så robust. Bukstativet af aluminium giver stabilitet til store skærme med minimale kontaktpunkter på underlaget. Strømliningen er også tydelig i andre detaljer, f.eks. den flydende intelligente kerne under skærmen, der er slankere og mere kompakt. Disse dybtgående forbedringer giver en følelse af lethed.

Indhold, der svæver
på den tyndeste skærm

X900C-serien

Skærmens flade er påfaldende nøgen. Sådan en luftig skærm fortjener lige så minimalistiske, elegant geometriske elementer, og det finder du i X900C-serien. Panelet, der afgrænses af den mindste ramme til dato, er kun 4,9 mm tykt på det tyndeste sted, hvilket er gjort muligt ved at kombinere en ny struktur med en "kantbelægningsteknologi", der er udviklet af Sony. Det, du ser, lader til at svæve i luften. Nedenfor findes en holder af ekstruderet aluminium, der ligeledes er slank men meget robust. Strukturen er tilpas luftig for en så vægtløs skærm. Når skærmen er vægmonteret, smyger den sig tæt til væggen, som om den var indbygget. Skærmen strækker sig ca. 40 mm fra væggen. Strukturer på bagsiden er pladsbesparende og praktiske, lige fra effektiv kabelstyring og ventilation til smart placering af holderbeslag. Og takket være en elegant, læderlignende finish på bagsiden, ser TV'et attraktivt ud fra enhver vinkel.

Fin billedkvalitet,
der hviler på solid lyd

X930C-serien

Blandt de former, du finder her, er den rektangulære flade på en 4K-skærm og den trekantede holder, der er tilstrækkeligt stor til at huse fantastiske højttalere. I X930C er det, som om den smukke skærm læner sig tilbage op ad et kabinet, der er skabt til massiv lydgengivelse. Fra siden står skærmen flot med wedge-designets spejlfinish i en mørkere, afdæmpet tone. På bagsiden minder den læderlignende finish om luksuriøse sofaer, hvilket får TV'et til at passe endnu bedre ind i stuen. Og forneden bibringer en smedet aluminiumsholder stabilitet, samtidig med at den slanke silhuet bevares. Den løfter skærm og højttalere op i stedet for at tynge dem ned. En nøje beregnet balance forener de kontrasterende former på skærm og højttalere.

Et forbillede for sand enkelhed

X850C-serien

Blandt de nye BRAVIA-modeller har X850C den mest enkle form og sætter en ny standard for 4K TV-design. Det består udelukkende af de mest væsentlige elementer - en skærm og en holder - som passer perfekt ind i næsten enhver stue. Et børstet finish pryder dens rene kanter, der præsenterer den slanke skærm og aluminium på smuk vis. TV'et understøttes af en bjælke af massiv aluminium, der er robust, men ikke tung i sit udtryk. Holderens spejlfinish reflekterer TV'ets omgivelser, hvilket dæmper dets egen fremtræden.

Designkunst, der matcher rummene perfekt

Yokota, designer

Med slankere skærme ser de nye BRAVIA TV bedre ud end nogensinde i stuen. Men det krævede en enorm indsats at få dem til at se fantastisk lette og luftige ud ved at fjerne alt overflødigt fra hvert element. I forbindelse med X900C TV udviklede vi den nye "kantbelægningsteknologi", og vi har brugt håndværksmæssig dygtighed i udformningen af holderen af ekstruderet aluminium, der både er stærk og ekstremt slank. X930C-serien har en mesterligt smedet aluminiumsholder. Dette design er skabt ud fra ren fabrikationsekspertise.

Design, der forbinder produkter og skaber indre harmoni

Design på tværs af kategorier giver fantastisk underholdning til din stue via de koordinerede visuelle og lydmæssige udtryk fra Sony TV, soundbars og Blu-ray Disc™-afspillere. Det er et nyt perspektiv, der omdefinerer hjemmebiografprodukter.

Et udseende forenet med geometri

Vores søgen efter en ny æstetik for hjemmebiografprodukter, der ville passe til møbler og stuer - for ikke at nævne BRAVIA® TV - førte os uundgåeligt til Pure Geometry for soundbars og Blu-ray Disc™-afspillere. Der blev sat fokus på kernekvaliteter, og funktioner blev indrammet med minimalistiske, geometriske former. De resulterende produkter passer sammen i udtryk og ser godt ud i rummet, selv når forskellige produktkategorier sammensættes.

Hver enkelte essentielle rolle - for eksempel afspilning af lyd med nærvær eller visning af billeder, der gør indtryk - er afstemt med den perfekte geometriske form og en karakteristisk finish. I soundbars repræsenterer disse enkle geometriske former elementer, som giver fremragende lyd, f.eks. højttalere og forstærkere. I Blu-ray Disc™-afspillere repræsenterer de elementer, der er knyttet til aflæsning og styring af diske, som diskskuffe og knapper. Disse nøglefunktioner adskilles yderligere ved overflader, som er matte, blanke eller har andre karakteristika. Konsekvente detaljer på tværs af produktkategorier - såsom særlige kantkrumning for bedre lyd eller læderfinish på visse overflader - forbedrer sammenhængen i systemerne som helhed.

Klar og massiv
ligesom den lyd, den producerer

HT-ST9

HT-ST9

Høje lydstandarder afspejles i designet af HT-ST9, en førsteklasses soundbar med høj opløsning. Det aflange, sekskantede kabinet legemliggør enhedens imponerende lydbillede og tilstedeværelse. Facetter på begge sider understreger robustheden og skaber samtidig et slankt, elegant udseende. Med færre parallelle overflader tilbyder det sekskantede kabinet også en akustisk kant, der ligger over de kasselignende stereosystemer. Og konstruktionen af ekstruderet aluminium øger både følelsen af robusthed og det luksuriøse, der forventes af førsteklasses komponenter. Siderne prydes af læderfinish. Udover at den passer til BRAVIA-TV, er det også et overbevisende tegn på denne højttalers kvalitet. En praktisk og teknologisk fordel ved denne overflade er en bedre Wi-Fi®-transmission.

Formet med tanke på tovejs-installation

HT-CT780 / HT-CT380

Det parallelogram, som er helt umiskendeligt set fra siden, og som dannes af disse soundbars, muliggør både montering på en bordplade og på væggen. Uanset hvad giver HT-CT780 og HT-CT380 en uforglemmelig lytteoplevelse. Højttalere er produkter, der ofte placeret foran TV'et, og disse store højttaleres rombeform holder dem væk fra skærmen; i stedet er de vippet op i en vinkel, så der opretholdes en lav profil for uhindret visning. Når soundbaren monteres på væggen, sparer formen endvidere plads og vender samtidigt højttaleren direkte udad. På denne måde får du ikke kun et design, der giver en optimal lytteoplevelse, når du ser TV, det får også dine soundbars til at passe stilfuldt ind i enhver stue.

Smukke sammensatte kuber

BDP-S6500 / BDP-S5500

BDP-S6500 / BDP-S5500

Blu-ray Disc™-afspillere er som regel sat op ved siden af TV og højttalere. Med den ultimativt enkle rektangulære form dannes der en perfekt balance i forhold til de andre komponenter. I den minimalistiske udformning af BDP-S6500 og BDP-S5500 optager hver funktionelle enhed på afspilleren sin egen rektangulære blok på kabinettet. Forskellige typer finish kendetegner disse flotte og enkle kuber, f.eks. børstet metal omkring diskskuffen, et blankt finish på knapperne og et mat finish på basen. Sammen udgør de et smukt hele. En kombination af enkle geometriske former - i dette tilfælde sammensatte kuber - legemliggør Pure Geometry.

Design, der er tro mod produktfunktioner

Oikawa, design manager

Pure Geometry-designet repræsenterer meget mere end overfladisk stil. Konceptet er forankret i selve produktfunktionerne. I soundbars brugte vi et ærligt udgangspunkt i akustisk ideelle former til at bringe os tættere på geometriske former. For den bedste underholdningsoplevelse søgte vi et design, der åbner op for det fulde potentiale af produktets funktioner. TV og hjemmebiografprodukter fra Sony deler denne æstetik, så selv forskellige typer produkter supplerer hinanden i din stue.

Kategorioverskridende design, der passer perfekt til din stue som helhed. Det finder du i BRAVIA TV og hjemmebiografprodukter fra Sony. Det visuelle og lyden smelter sammen med rummet og giver en medrivende underholdning, der med sikkerhed vil bevæge dig.

Sony Design
Negativt rum

Viser, hvad der er bag førsteklasses lyd. Oplev insiderhistorier om designinspiration.