Gå til indhold

SLICE OF LIVING

One Slate

Den kunstneriske æstetik i One Slate-oplevelsen

Et TV kan fremtræde som et kunstværk i stuen, et element, som brugerne kan opleve. Sony har realiseret denne idé med et nyt, innovativt TV-design, som tilfører rummet en kunstnerisk atmosfære.

A1-serien

Den uforlignelige ynde i et design i ét stykke

Slice of Living-konceptet tager elementer og adfærd, der altid har været en del af "stue"-idealet, og rekonstruerer dem på nye måder for at skabe produkter, der harmonerer naturligt med deres omgivelser. Vi ønskede at nå ind til kernen af denne centrale essens. Vi ville skabe en TV-æstetik, der brød ud af de traditionelle rammer for møbel- og interiørdesign. Det førte os til ideen om One Slate-konceptet - en tilgang, der kondenserer et givent produkt til én enkelt plade, hvilket giver produktet en naturlig elegance, som brugerne oplever som et kunstværk, der kan stå alene. Standardprotokollerne for TV-design var ophævet. Hvis vi ville skabe et design, der kunne forvandle stuen, vidste vi, hvad designet skulle opnå: at forvandle TV'et til et kunstværk.

Renheden i enkelheden

Kunst handler om mere end bare visuel tiltrækning - den giver betragteren en oplevelse. Det var den grundlæggende idé bag designprocessen for dette nye TV. Da vi begyndte at formulere koncepterne for en enkel, minimalistisk æstetik inden for One Slate-konceptet, tænkte vi, at vi bare kunne bruge OLED-skærmteknologien til at indbygge alle de forskellige funktioner i selve skærmen - og det ville eliminere behovet for separate elementer som f.eks. højttalere, en ramme eller en fod. Med hensyn til lyden integrerede vi den i skærmen ved brug af en ny lydteknologi, som genererer lyd via vibrationer i selve skærmen og dermed konsoliderer den visuelle og den lydmæssige oplevelse i ét stykke. TV'et var nødt til også at have et slankt, naturligt udseende ved vægmonterede opsætninger, så vi bevarede en minimal overordnet struktur med en primær skærmplade og en støtteplade på bagsiden. Det er alt, hvad designet består af. Billede, lyd og designæstetik - når disse tre komponenter forenes i en samlet helhed, har du alt, hvad du behøver. Det er den mest rendyrkede One Slate-oplevelse, du kan opnå.

En stræben efter den ultimative enkelhed for den ultimative oplevelse

Vores job var at finde ud af, hvordan vi kunne levere den ultimative visningsoplevelse. Vi stillede os selv et enkelt spørgsmål: Hvad kræver en skærm på det mest basale niveau? Vi nåede frem til, at vi måtte skabe en helt ny formfaktor, som bevægede sig væk fra det traditionelle koncept med en fod og en ramme og gav os mulighed for at omdefinere den generelle oplevelse. Hvis vi kunne ændre TV'ets udseende, regnede vi også med at ændre, hvordan folk opfatter deres stue, og endda påvirke deres daglige rutiner. For at opnå denne æstetiske forvandling valgte vi en kombination af maksimal enkelhed og indbegrebet af betragtningsoplevelsen. Med dette design kan folk udforske en helt ny verden af muligheder, når de udformer opholdsrummene i deres bolig.

Tako, kunstnerisk leder

Brugen af glas forstærker den strukturelle skønhed

One Slate-konceptet stræber efter at eliminere alle overflødige og forstyrrende elementer fra TV-designet, så brugerne kan fordybe sig fuldt og helt i visningsoplevelsen. For at realisere dette minimalistiske design besluttede vi at starte helt fra bunden og gentænke hele TV-strukturen. Ved f.eks. at tage substratet og terminalerne - komponenter, som normalt er placeret på bagsiden af TV'et - og indbygge dem i den bageste støtteplade gav vi skærmen en slankere sideprofil. Derudover afstiver glasdækket strukturen med øget robusthed og skaber en raffineret, blank overflade. One Slate-udseendet bevares desuden fra enhver vinkel. Vi gjorde bagpladen så smal som muligt for at skjule kanterne - selv set fra en skrå vinkel. Et andet fokuspunkt var skærmens hældning, som vi justerede for at sikre, at skærmen har en naturlig hældning og giver brugerne en behagelig visningsoplevelse. Ved at forene alle disse forskellige detaljer i et komplet og meget enkelt design fremstår TV'et som mere end bare et kunstværk med sin slanke silhuet i ét stykke. Det har også den æstetiske alsidighed til at passe ind hvor som helst i rummet - ikke kun i hjørnet - og harmonerer med omgivelserne, uanset om det hænger på væggen eller står på en plan overflade.

Sony A1-TV
Sony A1-TV
Sony A1-TV
Sony A1-TV

Kontrast mellem materialer med inspiration fra stuen

TV'ets unikke fusion af billede og lyd skulle passe til stuen. Det betød, at alle detaljer var nødt til at være helt rigtige, helt ned til materialerne. Til aluminiumsrammen langs skærmens sider fandt vi den perfekte kombination af indfarvning og kemisk polering, som skabte en glans, der er i harmoni med glasmaterialet, men stadig bevarer et diskret præg. Teamet arrangerede også vibrationshøjttalerne, som er placeret på bagsidens midte, så de skaber en optimal lyd og danner en vandret, massiv bjælke sammen med aluminiumsmaterialet - et design, der ikke blot gør TV'et mere robust, men også giver produktet et slankere udseende. Til støttepladen brugte vi et stofmateriale for at skabe en kontrast til glasset med en blød, visuel tekstur. Stoffet har også et funktionelt formål, da det dæmper baslyden fra subwooferen i bagpanelet, hvilket giver et mere fyldigt lydudtryk. Ved at integrere en varieret blanding af materialer, der allerede er fremtrædende i stuen, lige fra stof og glas til aluminium, harmonerer TV'et naturligt med sine opgivelser.

Samarbejde på tværs giver det optimale resultat

Med ideen om One Slate vidste vi, hvad der var nøglen til det hele: enkelhed. Formen skulle være enkel, og det gjaldt også detaljerne. Men med tanke på alle de forskellige elementer i et TV-design var der en del komplikationer forbundet med optimeringen af designet. For os var det svært at finde den rigtige balance mellem de forskellige materialer, få teksturerne til at harmonere, få plads til en stor subwoofer i en slank udformning og få den brugervenlige kabelorganiseringsstruktur til at se fantastisk ud helt om på bagsiden. Her var samarbejdet essentielt - designere og ingeniører samarbejdede om at klare alle udfordringerne, indtil TV'et endelig havde opnået sit ideelle design.

Kuwao, designer

Billede, lyd og udseende - hverken mere eller mindre. Det nye design fra Sony barberer TV-konceptet helt ned til legemliggørelsen af funktionel og æstetisk enkelhed, som skaber en visningsoplevelse som ingen anden. Ligesom et kunstværk præger et galleri, ændrer One Slate-oplevelsen den måde, TV og rum interagerer på.