7 undervurderede musikfestivaler

der skal være på din liste over ting, du skal opleve, før du dør

Hvis du er vild med musikfestivaler, har du sikkert hørt om Coachella, ophavet til alle musikfestivaler, som finder sted i den kvælende ørken i Indio, CA. Og du er sikkert også bekendt med Washingtons afslappede Sasquatch Festival, som udover god musik tilbyder nogle af de mest spektakulære solnedgange.

Men nu hvor sommeren er ved at være slut, betyder det så, at sæsonen for musikfestivaler er slut? Ikke helt.

Der er flere musikfestivaler i efteråret, der er værd at være opmærksom på. Hvis du er på udkig efter noget nyt (og en anelse mindre overhypet), kan du tjekke disse syv mindre kendte musikfestivaler i efteråret 2015, der finder sted over hele verden.

1. The Social Festival

De store navne:

Richie Hawtin, Seth Troxler, Jackmaster, Jamie Jones, Marco Carola, Monika Kruse, Joris Voorn, Nic Fanciulli.

Sted:

Kent, England

Datoer:

12. september 2015

Pris:

£45 for en enkelt billet

Kun en time fra London har denne boutique musikfestival en mere intim stemning end de fleste kæmpestore festivaler er i stand til at opnå. Det er faktisk muligt at være mindre end 3 meter væk fra din foretrukne kunstner frem for at sidde fast 100 rækker tilbage. Og lad os være realistiske – når du betaler for at se live-musik, er det altid bedre, når man egentlig kan, øh, se kunstneren.

The Social Festival har indgået partnerskab med det lokale område af Kent for at fremstille lokalt producerede fødevarer (fordi der ikke er noget, der passer bedre til god musik end god mad). Og underholdningen på denne festival er meget mere end blot de musikalske optrædener. Der er også karruseller og boder til at holde dig beskæftiget mellem de forskellige bands.

2. Life is Beautiful

De store navne:

Stevie Wonder, Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Duran Duran, Hozier, Weezer, Major Lazer, Death Cab for Cutie, Brandon Flowers, Kygo

Sted:

Las Vegas

Datoer:

25.-27. september 2015

Pris:

$ 255 for 3-dages billet

I hjertet af Las Vegas har Life is Beautiful nogle af de største musikalske numre, der har ligget øverst på hitlisten (hello, Stevie Wonder og Imagine Dragons). Festivalen er fordelt på 11 boligblokke og byder på fire kæmpestore scener, så du kan være helt sikker på, det bliver en fest. Men det fantastiske program er ikke alt, hvad denne musikfestival har at tilbyde. De madglade kan også glæde sig. Culinary Village tilbyder lækre retter fra nogle af landets bedste kokke og lokale hot-spots. Og hvis du er dig tørstig, serverer Alchemy Garden cocktails, vin og øl

God musik og god mad er nærmest standard, når det gælder populære musikfestivaler, men det, der gør denne til en helt unik festival, er The Learning Series, som sætter spotlight på sociale innovatorer, virksomhedsledere, aktivister, teknologer og kunstnere, der hver deler deres inspirerende rejse til at leve et smukt liv.

3. Landmark Music Festival

De store navne:

Drake, The Strokes, alt-J, CHVRCHES, Ben Howard, Chromeo, Band of Horses, Miguel, The War on Drugs, TV on the Radio, George Ezra

Sted:

Washington, D.C.

Datoer:

26.-27. september 2015

Pris:

$200 for en 2-dags standardbillet

Landmark Music Festival, som finder sted i West Potomac Park i Washington, D.C., er en del af en national kampagne for at øge kendskabet og skaffe midler til at hjælpe med at restaurere National Mall. Her kan du virkelig tale om en musikfestival med en sag.

Så mens du rocker til The Strokes, kan du få god samvittighed ved at bidrage til renoveringen af National Mall, som ikke har gennemgået en større renovering i 40 år.

4. Austin City Limits

De store navne:

Foo Fighters, Drake, The Strokes, Florence + the Machine, The Weeknd, Disclosure, DeadMau5, Bassnectar, alt-J, Hozier

Sted:

Austin, TX

Datoer:

2.-4. oktober 2015 (første weekend) og 9.-11. oktober 2015 (anden weekend)

Pris:

$ 250 for 3-dages billet

Austin City Limits (eller ACL) er en af de største attraktioner, som Austin, Texas, har at byde på, og vil finde sted i to forskellige weekender i år. Festivalen byder på et udsøgt udvalg af mere end 140 forskellige bands og otte forskellige scener.

Det er værd at bemærke, at de fleste bands vil optræde begge weekender, med undtagelse af The Strokes og Alabama Shakes (kun den første weekend) og Florence + the Machine and Modest Mouse (kun den anden weekend).

5. Treasure Island

De store navne:

The National, DeadMau5, Robyn & La Bagatelle Magique, CHVRCHES, The War on Drugs, Azealia Banks, Father John Misty STS9, Run the Jewels, Panda Bear, Gorgon City

Sted:

San Francisco

Datoer:

17.-18. oktober 2015

Pris:

$ 169,50 for 2-dages billet

Hvis du er på udkig efter en mere intim musikfestivaloplevelse, er Treasure Island Music Festival (TIMF) perfekt til dig. Med plads til maks. 15.000 gæster er det en af de mindre musikfestivaler – hvilket betyder mindre trængsel og mere kvalitetstid med dine foretrukne kunstnere.

Spørg enhver normal festivaldeltager, og du vil høre, at det værste ved musikfestivaler er, når dine to yndlingskunstnere optræder på samme tid. Det gode ved TIMF er, at det har en simpel todelt opsætning. Når en optræden slutter på Bridge-scenen, kan du bare smutte over til Tunnel-scenen og se det næste band optræde. Du behøver ikke at gå glip af en eneste tone.

6. Pitchfork Music Festival Paris

De store navne:

Beach House, Björk, Deerhunter, Ratatat, Run the Jewels

Sted:

Paris, Frankrig

Datoer:

29.-31. oktober 2015

Pris:

€ 120 for 3-dages billet

Et fantastisk sted at høre alle dine yndlingsmusikgenrer, fra techno til house, rock og endda akustisk pop. Paris Pitchfork Music Festival kan opfylde alle dine musikalske behov. Denne festival byder på et bredt udvalg af kunstnere fra hele verden, som er uafhængige og underground. Den europæiske pendant til Chicago Magazine, Pitchfork Paris, er trofast over for magasinets selektive og kritiske smag inden for musik med de kunstnere, der kommer på scenen.

Festivalen har til huse i Grande Halle de la Villette, et tidligere slagteri, der siden er blevet omdannet til kulturcenter. Så kom, vær kultiveret, og forfin din musikalske palet i et af de mest historiske kvarterer i Paris.

7. Voodoo Music + Arts Experience

De store navne:

Florence + the Machine, Jack Ü, Modest Mouse, Alesso, Girl Talk, Ozzy Osbourne (featuring Geezer Butler, Tom Morello and Slash), Jane’s Addiction, Santigold, Zac Brown Band, deadmau5

Sted:

New Orleans

Datoer:

30. oktober - 1. november 2015

Pris:

$195 for 3-dages billet

Kombiner Amerikas mest hjemsøgte by og nogle geniale melodier, og du har den perfekte Halloween-weekend. Voodoo Fest forstår virkelig at kanalisere den unikke kultur og den uhyggelige stemning i New Orleans. Musikfestivalen tilbyder tre forskellige scener: Le Carnival - et område med performance art, med indie-musik samt underground varieté og cirkusnumre; Le Flambeau – et område afsat til den lokale musikscene, og Le Ritual – den scene, som har nationale hovednavne og mainstream-optrædener.

Det siger sig selv, at du får brug for et Halloween-kostume til denne begivenhed. Forbered dig på masser af spontane parader i gaderne. Denne by sover aldrig.