GRUNDLÆGGENDE VIDEN OM OBJEKTIVER

Objektivmont./sensorformater
A- og E-mount-objektiver fra Sony

Sony fremstiller kameraer med to objektiv-mount-systemer: A-mount og E-mount. A-mount er standard på kamerahuse med Sonys unikke gennemsigtige spejle, mens E-mount anvendes på kamerahuse uden spejl.

Forskelle på objektivadaptere

A-mount- og E-mount-funktioner

A-mount-kameraer fra Sony med gennemsigtigt spejl-teknologi (Translucent Mirror Technology) har fordelen ved kontinuerlig faseregistrering og autofokus. Den korte flange-/bagafstand for E-mount-modeller uden spejl gør det muligt at designe højtydende og kompakte kamerahuse og objektiver, der er nemme at håndtere og tage med rundt.

inde i et A-mount kamera
A-mount

[1] Objektivmontering [2] Flange-/bagafstand [3] Gennemsigtigt spejl [4] Billedsensorplan

inde i et E-mount kamera
E-mount

[1] Objektivmontering [2] Flange-/bagafstand [3] Billedsensorplan

Billedsensorstørrelse

Fuldformat og APS-C-format

Både A- og E-mount-kameraer har mulighed for fuldformat- og APS-C-sensorer. Blandt de mange sensorstørrelser til almindelig brug anses fuldformat for at være et stort format, mens APS-C er et mellemformat. Begge er hver især populære på grund deres individuelle forskelle.

* Alle målangivelser er omtrentlige

Kombinationer af objektiv og sensor

Sony kan tilbyde fuldformat- og APS-C-objektiver med billedcirkler, der dækker de tilsvarende sensorformater. Selvom objektiver normalt vælges ud fra, om de passer til sensorformatet, kan der anvendes andre kombinationer for at variere beskæringsområdet og synsvinklen, når du gerne vil have en bredere dækning eller ekstra rækkevidde for telefoto.

* Billeder er udelukkende til illustrationsformål.