TriporousTM, bidrager til en ren verden

Et nyt revolutionerende porøst kulstofmateriale fra Sony, der er fremstillet af genbrugt overskydende biomasse.

Et nyt revolutionerende porøst kulstofmateriale til rensning af vand og luft

Sonys Triporous™ er et unikt og alsidigt porøst kulstofmateriale til rensning af vand og luft, der giver bedre sikkerhed, hygiejne og komfort i en lang række miljøer over hele verden. Sony ser en fremtid med TriporousTM, hvor rent vand og luft er tilgængeligt for alle.
Vinderen af "Encouragement Award for 21st Century Inventions" og "21st Century Contribution" fra Japan Institute of Invention and Innovation.

Billede af Triporous-logo
Nyt formål til affald
Billede af Triporous er fremstillet udelukkende af bortskaffede risskaller
TriporousTM er produceret af bortskaffede risskaller

TriporousTM er produceret fra overskydende biomasse. Teknologien fra Sony genanvender overskydende biomasse til at fremstille TriporousTM, hvilket kan hjælpe med at reducere indvirkningen på miljøet.

Årligt udslip af risskaller pr. region

Ca. 150 mio. tons genereres pr. år i hele verden

[1] Asien (Bangladesh, Cambodia, Filippinerne, Indien, Indonesien, Japan, Kina, Myanmar, Pakistan, Thailand, Vietnam): 136 mio. tons
[2] Afrika (Egypten, Nigeria): 6,16 mio. tons
[3] Sydamerika (Brasilien): 4,74 mio. tons
[4] Nordamerika (USA): 2,04 mio. tons
[5] Europa (EU): 0,84 mio. tons
[6] Oceanien (Australien): 0,06 mio. tons

Hvad er TriporousTM ?
Hurtigere absorption og absorbering af større substanser

TriporousTM har porrer i tre forskellige størrelser, hvilket gør den i stand til at absorbere store organiske substanser og absorbere visse organiske substanser langt hurtigere og mere effektivt end normalt aktiveret kulstof. Organiske substanser absorberes af de store porrer, herunder bakterier og vira, store proteiner og en lang række organiske molekyler.

[1] TriporousTM   [2] Normalt aktiveret kulstof

Billede af Hurtigere absorbering og større partikler
TriporousTM overgår normalt aktiveret kulstof

Den unikke mikrostruktur i TriporousTM gør det effektivt til absorbering af gas og lugt. Det tilbyder også overlegen ydeevne ved fjernelse af større organiske materialer fra væsker, såsom bakteriofagen MS2, sammenlignet med aktivt kul baseret på skaller fra kokosnød, der typisk bruges i vandrensning.

[1] Forurening [2] Tid (min.) [3] TriporousTM resultat [4] Aktivt kul baseret på skaller fra kokosnød

Billede af Triporous overgår aktivt kul
Mulighederne for TriporousTM

Forestil dig lugtfrit sportstøj, hurtigere og mere effektive vand- og luftrensere og forbedringer til produkter så forskellige som mad, kosmetik og elektronik – utroligt nok er alt dette muligt med TriporousTM-teknologien.

Forbedrer vandkvaliteten

TriporousTM-filtrering ville kunne bruges til at give rent drikkevand selv i uhygiejniske miljøer. Dette vil især være en fordel i udviklingslande.

Forbedrer luftkvaliteten

TriporousTM kan rense luften ved at absorbere forurenende stoffer som damp og gas. Det kan også hjælpe til at reducere eksponering for visse typer af mikroskopiske partikelstoffer og fotokemisk smog

Billede af Dr. Seiichiro Tabata
Bevarelse af miljøet med risskaller

Dr. Seiichiro Tabata

Opfinderen af Triporous
Sony Group Corporation

Mens jeg lavede grundforskning om batterimaterialer, arbejdede jeg på at udvikle et nyt porøst materiale, TriporousTM. Det er lavet af risskaller, og det har tre typer porer i forskellige størrelser (heraf “tri” i navnet, som kommer fra tallet tre). Denne unikke mikrostruktur giver materialet forskellige potentielle anvendelser. TriporousTM kan f.eks. bruges til at fjerne viruspartikler, hvilket hjælper med at sikre rent vand i de dele af verden, som ikke har adgang til elektricitet. Forskningen og udviklingen er stadig i gang. Med dette nye materiale, som kan rense vand og luft, vil jeg gerne være med til at gøre livet mere bekvemt og bæredygtigt for alle mennesker i verden.

Billede af Triporous
TriporousTM

An Innovative New Material for Purifying Water and Air (kun på engelsk)

Billede af Reducering af vores miljøpåvirkning
Reducering af vores miljøpåvirkning
Billede af Projektorer til den næste generation
Projektorer til den næste generation
Billede af Innovative måder at levere elektricitet til alle
Innovative måder at levere elektricitet til alle
Henvendelser vedrørende licenser

Sony er begyndt at udlicensere TriporousTM. Virksomheder, der overvejer brugen af TriporousTM i deres egne produkter og fabrikker, eller som ønsker at samarbejde på TriporousTM-området, bedes forespørge her.