TriporousTM, bidrager til en ren verden

Et revolutionerende nyt filtreringsmateriale med høj ydeevne fra Sony, genbrugt af affaldsbiomasse.

Et revolutionerende nyt filtreringsmateriale til vand og luft

Triporous fra SonyTM er et unikt og alsidigt filtreringsmateriale, der er designet til at rense vand og luft, hvilket forbedrer sikkerhed, hygiejne og komfort i en lang række miljøer verden over. Ved hjælp af TriporousTM forestiller Sony sig en fremtid, hvor rent vand og ren luft er tilgængeligt for alle.
Vinder af "Encouragement Award for 21st Century Inventions", og "21st Century Contribution" fra Japan Institute of Invention and Innovation.

Billede af Triporous-logo
Nyt formål til affald
Billede af Triporous er fremstillet udelukkende af bortskaffede risskaller
TriporousTM er fremstillet udelukkende af bortskaffede risskaller

TriporousTM er fremstillet 100% af biomasse. Teknologien fra Sony genbruger overskudsbiomasse til at lave TriporousTM, der kan hjælpe med at reducere miljøpåvirkning.

Årlig bortskaffelse af risskaller pr. region

Ca. 150 mio. tons bortskaffes pr. år i hele verden

[1] Asien (Bangladesh, Cambodia, Filippinerne, Indien, Indonesien, Japan, Kina, Myanmar, Pakistan, Thailand, Vietnam): 136 mio. tons
[2] Afrika (Egypten, Nigeria): 6,16 mio. tons
[3] Sydamerika (Brasilien): 4,74 mio. tons
[4] Nordamerika (USA): 2,04 mio. tons
[5] Europa (EU): 0,84 mio. tons
[6] Oceanien (Australien): 0,06 mio. tons

Hvad er TriporousTM ?
Hurtigere absorbering og større partikler

TriporousTM har porer på tre forskellige størrelser, hvilket tillader at fange større organiske materialer og at fange visse organiske materialer hurtigere og mere effektivt end konventionelle aktive kulfiltre. Organiske materialer fanget af porerne inkluderer bakterier og vira, store proteiner som visse allergener og enzymer og en række store organiske molekyler.

[1] TriporousTM [2] Aktivt kul

Billede af Hurtigere absorbering og større partikler
TriporousTM overgår aktivt kul

Den unikke mikrostruktur i TriporousTM gør det effektivt til absorbering af gas og lugt. Det tilbyder også overlegen ydeevne ved fjernelse af større organiske materialer fra væsker, såsom bakteriofagen MS2, sammenlignet med aktivt kul baseret på skaller fra kokosnød, der typisk bruges i vandrensning.

[1] Forurening [2] Tid (min.) [3] TriporousTM resultat [4] Aktivt kul baseret på skaller fra kokosnød

Billede af Triporous overgår aktivt kul
Mulighederne for TriporousTM

Forestil dig lugtfrit sportstøj, hurtigere og mere effektive vand- og luftrensere og forbedringer til produkter så forskellige som mad, kosmetik og elektronik – utroligt nok er alle disse muligheder med TriporousTM-teknologien.

Forbedrer vandkvaliteten

TriporousTM-filtrering ville kunne bruges til at give rent drikkevand selv i uhygiejniske miljøer. Dette vil især være en fordel i udviklingslande.

Forbedrer luftkvaliteten

TriporousTM kan rense luften ved at absorbere forurenende stoffer som damp og gas. Det kan også hjælpe til at reducere eksponering for visse typer af mikroskopiske partikelstoffer og fotokemisk smog

Billede af Dr. Seiichiro Tabata
Bevarelse af miljøet med risskaller

Dr. Seiichiro Tabata

Opfinder af Triporous
Sony Corporation

I processen med grundlæggende forskning i batterimaterialer arbejdede jeg på udviklingen af det nye porøse materiale TriporousTM. Det er lavet af biomasse af affaldsrisskaller og har tre typer af porer i forskellige størrelser ("tri" i navnet kommer af tallet tre). Denne unikke mikrostruktur giver materialet en række potentielle brugsmuligheder. For eksempel betyder Triporous'TM evne til at fjerne viruspartikler, at det muligvis kan hjælpe med at sikre rent vand i dele af verden, der ikke har adgang til elektricitet. Forskning og udvikling finder stadig sted. Gennem dette nye materiale, der renser vand og luft, vil jeg gerne bidrage til at gøre et komfortabelt og bæredygtigt liv muligt for alle mennesker i hele verden.

Billede af Triporous
TriporousTM

An Innovative New Material for Purifying Water and Air (kun på engelsk)

Billede af Reducering af vores miljøpåvirkning
Reducering af vores miljøpåvirkning
Billede af Projektorer til den næste generation
Projektorer til den næste generation
Billede af Innovative måder at levere elektricitet til alle
Innovative måder at levere elektricitet til alle
Henvendelser vedrørende licenser

Sony er begyndt at udlicensere TriporousTM. Virksomheder, der overvejer brugen af TriporousTM i deres egne produkter og fabrikker, eller som ønsker at samarbejde på TriporousTM-området, bedes forespørge her.