Emballage til gavn for planeten

Som et led i bestræbelserne på at spare på ressourcerne arbejder Sony på at reducere mængden af plast, der bliver brugt i emballagen til hovedtelefonerne, betydeligt. 

Initiativ 1

Fra plast til papiremballage
Reducering af plastindholdet med 90 %

Som en del af vores omfattende fornyelsesindsatser ændrer vi den ydre del af emballagen på eksisterende modeller fra plast til papir. Især det yderste af emballagen på MDR-EX15AP er blevet ændret for at reducere det samlede plastforbrug fra ca. 96 % til mindre end 5 %.

Illustration, der forklarer sammenligning af plastforbrug
Sammenlignet mængde plastforbrug

[1]  Før fornyelse  [2]  Efter fornyelse

Billede af to produktemballager før fornyelse og efter fornyelse
Samlet overblik over MDR-EX15AP-emballagen

[1] Før fornyelse  [2] Efter fornyelse

Mindre plast for nemmere genbrug

Det enkelte pakkedesign var tidligere lavet med PP-laminering (plast), der forhindrede genanvendelse. Det er blevet erstattet med en slidbestandig lak, der gør det muligt at genanvende pakken. 

[1]  Proces med PP-laminering af papiroverflade
[2]  Anvendelse af UV-lak med printteknologi

Illustration

Initiativ 2

Emballage med mindre plast

Bæredygtighed var et af temaerne for produktdesignet for WF-1000XM4, og vi opnåede her den første store reduktion i plastemballage i vores hovedtelefonserie. Polyethenposen og boblebakken til ørestykket og kablet blev udskiftet med papir og blev samtidig markeringen af den første brug af en papirbakke i hovedtelefonserien. Den ridsefaste EVA og det isolerende ark, tidligere plast, er også blevet udskiftet med papirmateriale.

Sony "Original Blended Material"

Vores innovative blandede papiremballage er designet med ægte bæredygtighed for øje fra produktion til genanvendelse. Med undtagelse af etiketten er WF-1000XM4-emballagen udelukkende fremstillet ved hjælp af "Original Blended Material".

Illustration med et kort over materialekilderne
Oprindelse og produktion

Produceret af genbrugspapir fra bæredygtigt skovbrug

Billede af papirmateriale
Materialer

De forskellige emballagekomponenter er alle sammen skabt ved hjælp af det blandede materiale, hvilket giver nem og tilgængelig genanvendelighed

Keita Sakane

Electrical Manager/Project Manager

Mobile Product Business Division,
Home Entertainment & Sound Products Business Group
Sony Corporation

Portrætbillede af electrical manager

Da jeg fik ansvaret for denne model for et par år siden, var jeg foruroliget over det tomme rum i emballagen og tykkelsen på instruktionsvejledningen, og jeg ønskede at forbedre det. Gennem markedsundersøgelser i regionen og lande kunne vi se, at folk ønskede at købe produkter med miljøbevidste designpolitikker, og det var en stor motivation for os.

Holdet overvejede reduktion af det tomme rum i emballagen og de udtryk, der blev brugt i instruktionsvejledningen. Der er omkostningsproblemer forbundet med brugen af miljøvenlige materialer, men vi var i stand til at få bugt med dem ved at skære ned på hele produktet og reducere arealet på emballagematerialer. Jeg tror på, at en sådan nedskæring også reducerer miljøpåvirkningen for transporttid.
Jeg er stolt af, at vi var i stand til at skabe et produkt, der ikke kun tilfredsstiller vores kunder, men også tager hensyn til miljøet. Jeg vil gerne takke alle involverede for deres samarbejde under coronaviruspandemien.

Portrætbillede af mechanical manager
Katsuro Hashimoto

Mechanical Manager

Mobile Product Business Division,
Home Entertainment & Sound Products Business Group
Sony Corporation

Jeg har arbejdet med mange emballager til Sonys hovedtelefoner, men jeg tror, at WF-1000XM4 "100% plastfri emballage" er et sted, hvor Sony er først og muligvis også brancheførende inden for miljømål.
Indtil nu har det altid været taget for givet, at emballagen var af plast, men reglen i dette tilfælde om, at emballagen skal være 100% plastfri, gør designet straks mere vanskeligt.
Ved at diskutere ideer og løse udfordringerne løbende var vi endelig i stand til at levere en emballage, der overhovedet ikke indeholdt plast.
Vi vil fortsætte med at stræbe efter miljøbevidst emballage i fremtiden.