Med BRAVIA er alle scener bæredygtige

Den stigende efterspørgsel efter større TV-skærme øger også risikoen for større ressource- og energiforbrug.  Men takket være Sonys mål for bæredygtighed øges effektiviteten fra udvikling til selve TV-oplevelsen.

En medrivende oplevelse møder hensyn til miljøet

Vi skaber store oplevelser med ikke-fornybare ressourcer

Med BRAVIA får du medrivende TV-oplevelser og fantastiske design – sammen med innovationer, der hjælper med at reducere brugen af ikke-fornybare ressourcer og miljøpåvirkningen.

Reducerer forbruget af ny plastik og det samlede forbrug af plastik

Sonys avancerede teknologi til bæredygtighed

Vi reducerer brugen af ny plast lige fra fremstillingen af emballage til store dele som f.eks. hovedkabinettet.

En graf, der viser en reduktion på 50 % i forbruget af ny plastik sammenlignet med 2018-modellen
Meget stor andel af genbrugsplast med Sonys "SORPLAS™”

Ved at tage hensyn til alle designaspekter, fra udvikling af materialer til æstetik, fortsætter vi med at øge vores brug af genbrugsmaterialer uden at gå på kompromis med designet. Sony-udviklet, genbrugt SORPLAS™-plastik bruges til covers i A80-serien – 55" for at reducere plastikforbruget med omkring 50 % og opnå en overflade i høj kvalitet.

Ekstern luftindsprøjtning

Brugen af teknikker til præcisionsformning giver stærke og smukke paneler, der vejer markant mindre. Konventionel formning kræver overfyldning for at forhindre en ujævn overflade, men ved brug af ekstern luftindsprøjtning kan plastdele presses med luft for at eliminere både vridning og spild.

[1] Fordybninger forårsaget af ujævnt tryk med normal formning  [2] Ingen fordybninger med ekstern luftindsprøjtning [3] Udvendig overflade  [4] Indvendig overflade  [5] I stedet for at overfylde plast påføres der lufttryk bagfra for at undgå ujævnheder i trykket.

Illustration af formning med ekstern luftindsprøjtning sammenlignet med den normale formningsproces.
Illustration, der viser reduceret vægt og forbedret emballagestruktur sammenlignet med 2018-modellen.
Emballage, der tager hensyn til miljøet

Normalt er der brug for emballage over og under BRAVIA TV'er samt i både højre og venstre side. Men efter adskillige simuleringer og mange års logistiske erfaringer har Sony fundet en måde at forbedre top- og bundemballagen på, så den beskytter TV'et uden ekstra emballage – og reducerer vægten med 25 %.

Leverer både høj billedkvalitet og energibesparelser
Billede, der viser, at skærmens lysstyrke justeres i forhold til omgivelserne
Automatisk lysstyrkekontrol optimerer visning og energiforbrug

Når sensoren for omgivende lys er aktiveret, optimeres skærmens lysstyrke til belysningen i rummet, og strømforbruget kan reduceres.   

[1] Mørkere omgivelser  [2] Lysere omgivelser

Billeder, der viser, at strømforbrug kontrolleres i forhold til skærmens lysstyrke.
Effektivt strømforbrug i henhold til lysstyrken for hvert billede

Nyd rene og levende billeder med unik signalbehandling for at optimere alle dele af billedet.

[1] Mørk  [2] Typisk lysstyrke  [3] Lys

Udvikling af mere miljøvenlig plastik

Shusuke Tomonaga

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.
TV Business Div. Product Design Dept 2, Product Design Div

Protræt af personen, der er med i interviewet

Siden 2010 har vores TV-afdeling aktivt anvendt SORPLAS™, genbrugsplast med et højt indhold af genbrugsmateriale, for at designe produkter på en miljøbevidst måde.

Efterhånden som TV'er bliver større, og der bliver sendt flere enheder, øges miljøpåvirkningen også. For at kunne producere større TV'er, samtidig med at vi har forsøgt at reducere miljøpåvirkningen, har vi udviklet materialer sammen med koncernselskaber siden 2018, hvor SORPLAS™ ikke kun anvendes til indvendige dele, men også til de ydre dele, der består er store mængder plast.

Brug af SORPLAS™ til udvendige dele kræver en høj grad af design-ekspertise, men efter gentagne prototyper og forbedringer af opskriften har vi udviklet SORPLAS™, der kan bruges til bagbeklædningen, som har det største overfladeareal. SORPLAS™ vil blive brugt i nogle af 2021 BRAVIA XR-modellerne for at halvere mængden af ny plast sammenlignet med tidligere modeller.

Sonys TV Group vil, udover SORPLAS™, introducere andre genbrugsmaterialer på alle deres produktionsanlæg og fortsat bidrage til at reducere miljøpåvirkningen over hele verden.