Slice of Living 2018

Soft Minimalism

Visningsoplevelsen bliver en del af dagligdagen

Hvad skal designere fokusere på? Et af de vigtigste aspekter er at finde ud af, hvordan et TV kan falde naturligt og komfortabelt ind i indretningen. Den vision fuldføres med "Soft Minimalism", et koncept, der forener varme, indbydende former med ukomplicerede konfigurationer, der giver en dybere visningsoplevelse.

Lægger sig mellem det harmoniske og det fremtrædende

Når designere søger nye metoder til at få et TV til at harmonere med omgivelserne, kan et kunstværk tjene som inspiration. Kunst og skulpturer har evnen til at være en naturlig del af rummet, selvom de indeholder iøjnefaldende visuelle egenskaber. Kunsten blander elementerne "harmonisk" og "fremtrædende", to tilsyneladende uforenelige egenskaber, og fylder rummet med en unik atmosfære, der udstråler komfort og luksus. "Soft Minimalism"-konceptet fokuserer på at forene det diskrete og det iøjnefaldende i et TV, der fremstår som en faktisk genstand.

Nem at være i selskab med: en vigtig egenskab for både mennesker og TV

Hvis TV kunne finde den balance, ville man få flere konfigurationer at vælge imellem - og den frihed ville bidrage til, at TV blev mere integreret i dagligdagen. For at realisere denne intimitet skal et TV-design have varme. Det kan være akavet at være i selskab med en person, der er tilbageholdende. Det samme gælder for et TV: Selvom et minimalistisk design kan være vigtigt for at kunne fordybe sig i visningsoplevelsen, er der en risiko for, at designet kommer til at føles lidt koldt og uorganisk, hvis den minimalistiske idé overdrives.

Det er den grundlæggende forudsætning bag temaerne om "Soft Minimalism", en tilgang, der bruger diskrete detaljer, engagerende materialer og teksturer og varme farver for at undgå minimalismens kølige konfiguration. Resultatet? Et TV, der imponerer, når det er tændt, og eliminerer overflødige elementer for at maksimere effekten af den visuelle oplevelse, samtidig med at det passer perfekt ind i omgivelserne, når det er slukket, og harmonerer med rummet som et kunstværk. Vi lever i en tid, hvor det simple og behagelige er vigtigere end nogensinde. Ud fra den kontekst skaber "Soft Minimalism"-konceptet en ny standard for, hvad et TV kan være.

Hvordan antinomi kan skabe ny værdi

Vi søger altid at finde nye oplevelser og ny værdi i antinomi, de modsætningsfyldte elementer i design. "Soft Minimalism"-konceptet handler om at finde det "hvide sorte". På den ene side har det en tydelig visuel tilstedeværelse - men på den anden side falder det naturligt ind i omgivelserne med den kølige, tilbagetrukne fornemmelse fra et videosystem. Vi fokuserede på at udvikle et TV, der kunne skabe balance mellem de to modsatte dimensioner og harmonere med nutidens livsstil.

Tako, kunstnerisk leder

Minimalistisk stylet med blødhed

AF9 repræsenterer med sit OLED-display en udsøgt fusion mellem billed- og lytteoplevelsen. Og alt dette i ét enkelt stykke – skærmen med kun en fod bagpå til at holde den oppe. Aktuatoren og subwooferen er inden i foden. Formen og materialerne emmer af blødhed, med en afrundet kant og et stofbelagt bagpanel. Det er egenskaber, der sikrer, at AF9 udstråler en overvældende visuel tilstedeværelse og samtidig passer ind i omgivelserne.

Tekstur, der uden at støje fremkalder funktion

ZF9 er med sin ultrahøje billedkvalitet en designers drøm. Kanten har en sort, plettet finish som et DSLR-kamera, der er modstandsdygtig overfor ridser og skrammer, og træder frem mod det metalliske look på resten af TV'et. Det minimalistiske look er overført til fødderne, der på enkel vis er støbt i aluminium. ZF9 er karakteriseret af en naturlig elegance og føles som et stykke kunst.

Skærmen er slukket, men stilen er konstant

Det er ikke alt i et rum, der har en bestemt funktion. F.eks. har kunst og skulpturer ikke nogen egentlig funktion. Et slukket TV hører også til i den kategori. Kunstværker skaber en form for energi og fylde - og vi ville forsøge at opnå det samme med et TV. Derfor udviklede vi et nyt perspektiv ved at formulere "Soft Minimalism"-tilgangen. I stedet for at betragte den fysiske tilstedeværelse af et TV som et forstyrrende element, der skulle fjernes, nytænkte vi det som et meningsfuldt aktiv.

Yokota, kunstnerisk leder

En markant tilstedeværelse, der understreger rummet

BRAVIA®-foden, der har form som en udsøgt skulptur, har en enkel struktur med firkantede, metallisk stænger, der får kontakt med underlaget på separate punkter – et design, der skaber samme unikke følelse af balance og skarphed, som du kan opleve til kunstudstillinger.

Takket være den robuste konstruktion med en omvendt V-form, der sikrer stabilitet, giver foden mulighed for at placere TV'et endnu flere steder samtidig med at det integreres stilfuldt med rummets omgivende æstetik.

Dette BRAVIA OLED-TV har en minimalistisk struktur med to paneler, et til foden og et til skærmen. Designteamet afrundede panelernes kanter for at fremhæve designets slanke form og skabe en lettere og mere luftig fornemmelse.

Behagelig solidaritet

Ofte er det blandingen af forskellige ting, der samler hele rummet. For at integrere denne komplementære forskellighed i BRAVIA® justerede designteamet fodens vinkler efter soundbarkabinettets vinkler - to visuelt forskellige elementer - så de passede bedre sammen.

De flydende, blide konturer fra håndlavet kunst

Håndlavede former har en naturlig evne til at opnå den perfekte pasform - uanset om du holder en tallerken i hånden, sidder i en stol eller griber et værktøj. BRAVIA®-designteamet ønskede at indfange denne fornemmelse gennem en lang række finjusteringer som f.eks. at afrunde hjørnerne på skærmens ramme og soundbarens kabinet for at skabe en blød og blid facon.

Mønstre og materialer, der udstråler funktionel skønhed

BRAVIA®-designerne valgte en innovativ tilgang til TV-bagsidepanelet. Designet integrerer f.eks. ventilationsåbninger og stikdæksler i et netværk af geometriske mønstre, så TV-bagsiden er lige så elegant som forsiden. Samtidig har soundbaren et unikt amalgam af forskellige materialer, der ikke bare styrker komponenternes funktionelle formål med et visuelt præg, men også højner den æstetiske harmoni mellem det overordnede design og det omgivende rum.

Det handler om at finde balancen

En soundbar kan skabe den lyd, som et TV ikke selv kan gengive - og den kan gengive høje lyde uden større anstrengelse. Da vi designede soundbaren, fokuserede vi på at finde en mere avanceret balance, der ville få dens fremtoning, samhørighed med et TV og harmoni med omgivelserne til at falde på plads.

Wada, seniormanager

BRAVIA®-designet forener mennesker og TV i en varmere og mere behagelig relation og repræsenterer et nyt fremskridt for visningsoplevelser i boligen.