En musikvideo, der kun er optaget med Xperia

Eyes af Anonymouz

Se Eyes by Anonymouz – en musikvideo optaget af den professionelle instruktør Kanji Suto, og se de imponerende resultater, der kan opnås med de nyeste Xperia-smartphones.

Som set i Xperia 5 II-kampagnevideoen

Eyes by Anonymouz leverede soundtracket til kampagnevideo for Xperia 5 II – en af vores mest avancerede smartphones til filmoptagelse.

Hvem er Anonymouz?

Anonymouz – a girl with no name. Denne enigmatiske kunstner startede med at lave engelske coverversioner af J-pop-sange på YouTube, og opnåede hurtigt over 10 millioner visninger. Hendes geniale oversætterevner og hendes naturlige sangtalent tiltrak 110.000 følgere på kun ét år. Hun er nu veletableret på den japanske YouTube-scene og tiltrækker folk fra hele verden, og hendes historie er kun lige begyndt. 

Anonymouz-tekst med omrids af en kvindes hår på sort baggrund
Udendørsbillede af Kanji Suto
Mød instruktøren Kanji Suto

Faktisk er Kanji Suto computergrafikdesigner og grafisk designer, og han har oparbejdet sine færdigheder via sit arbejde med musikvideoer og reklamer under kyndigt ekspertopsyn af filminstruktør Shuichi Tan. Nu er han selv uafhængig instruktør, og hans ekspertise dækker en bred vifte af teknikker, herunder live action, computergrafik og virtual reality. Hans arbejde er anerkendt med et hav af priser, herunder 2015 Space Shower TV Music Video Awards og The One Show 2017/Moving Image Craft/Visual Innovation.

Billede af en pige med pandebånd, der kigger på et akvarium, der filmens med Xperia
"Dette kamera kunne udvide arbejdsområdet for videooptagelse"

Suto:
Lige fra første optagelse kunne jeg fornemme, hvor fantastisk det er. En smartphone har en stor fordel – den er lille. Dette ville jeg gerne udnytte. Vi kunne optage nedefra eller placere den på steder, der ellers er umulige. Det var spændende at afprøve nye idéer. Jeg følge virkelig, at dette kamera kunne udvide arbejdsområdet for videooptagelse.

"Vi kunne tydeligt se alle detaljerne... Skærmen er utrolig flot"

Det er i sig selv innovativt, at mobilenheden bruger CinemaScope (skærm i 21:9-format). Eksempelvisningen var nyttig, og jeg var overrasket over, hvor imponerende den var. Jeg kan se, hvad jeg optager inden for samme brugergrænseflade. At kunne se videokvaliteten med det samme er en enorm fordel. Denne optagelse blev til udenfor på en solrig dag. Hvis vi brugte den lyseste indstilling, kunne vi tydeligt se alle detaljer, når vi tjekkede dem i solen. Det var virkelig en stor hjælp. Skærmen er utrolig flot.

Kanji Suto filmer et akvarium udendørs med Xperia 5 II
Billede af fisk i akvarium
"High-speed-optagelser ved 120 b/sek. blev flydende og skarpe"

Vi havde scener med en guldfisk, der synger og snakker. Dette blev optaget over et længere stykke tid med slowmotion i høj hastighed, hvor variabler eller beskæring blev udført under redigeringen. Vi ville bruge slowmotion til at få det til at se ud som om, guldfisken talte og sang. High-speed-optagelser ved 120 b/sek. blev flydende og skarpe.

"Det er den samme brugergrænseflade, der findes på et almindeligt kamera, og den er virkelig enkel at bruge"

Professionelt kameraudstyr kan indstilles på et utal af måder – så brugergrænsefladen kan være kompliceret at finde ud af. Men Xperia er lavet til alle, så den kan betjenes intuitivt, og det er godt. Samtidig er den nem at betjene for en professionel. Det er samme brugergrænseflade som på et almindeligt kamera, og den er virkelig enkel at bruge. 

Billede af brugergrænsefladens indstillinger under filmoptagelse på Xperia 5 II
Billed af fisk i akvarium på en mark
"VENICE CS giver den med det samme en filmagtig kvalitet"

Når tonerne finpudses efter optagelsen, bevares farveområdet, og VENICE CS* giver den med det sammen en filmagtig kvalitet, der ligner alt andet end en smagløs video. Jeg blev meget overrasket.

*Venice Colour Settings (CS): Standardfarveindstillingerne i Cinematography Pro kaldes også "LOOK"-indstillinger. De giver en jævn farveovergang, en blød tonekurve med lav kontrast og 10-bit-indstillinger, der egner sig til biograf- og dramaproduktioner. Disse er baseret på s709 Look-indstillingerne fra vores CineAlta VENICE-kamera.

"Mobilitet er det stærkeste argument for at optage med Xperia"

Når vi skal flytte et kamera, kræver det en kran eller, at det er monteret på skinner, der kaldes en dolly. Med Xperia kan vi bare skyde, sådan her! Jeg brugte en lille kardan til små bevægelser. At kunne optage med så høj kvalitet sparede en masse tid. Det var fantastisk. Og vi monterede et makroobjektiv fra en 100-yen-butik til nærbilleder af guldfisken og glaskuglerne. Det gav en spændende effekt.

Grundlaget er helt sikkert en smartphone, så med dette lille kamerahus, som alle har, kan vi optage på samme måde, som alle andre kan. Hvis nogen er interesserede i at lave video, kan de nemt optage i professionel kvalitet. Jeg synes, at det er et meget attraktivt kamera.

Filmhold stiller et akvarium op til optagelse
Billede viser brugergrænsefladen i Xperia 5 II til Cinematography Pro og viser en kvinde, der danser i havet
Cinematography Pro

Cinematography Pro på din Xperia er udstyret med ekspertisen fra vores Digital Cinema Camera-ingeniører og giver dig alle nødvendige værktøjer til at lave en film i studiekvalitet. Med Look-farveindstillinger til filmoptagelse i 21:9-format, 4K HDR med 24, 25, 30, 60 og 120 b/sek. og Intelligent vindfilter har du nu chancen for at være kreativ og optage film, som selv de professionelle ville være stolte af.

Se interviewet med Kanji Suto


Oplev mere Xperia Cinematography

Kanji Suto er ikke alene – et voksende antal anerkendte, professionelle video- og filmskabere ser mulighederne i at optage med Xperia, som du kan se i kortfilmene nedenfor.

After Dark

Optaget med Xperia 5 II af Liam Wong

Filmskaber Liam Wong indfanger London under lockdown med Xperia og Cinematography Pro "powered by CineAlta".

TASTE

En kortfilm optaget på Xperia

Forkæl dine sanser med TASTE – en kortfilm af Shep Films i samarbejde med Sony Innovation Studios.

Twin Palms

En kortfilm optaget på Xperia

Den professionelle cinematograf Jeff Berlin tester Xperia 5 II for at skabe sin fortryllende kortfilm med dansetema.