Full Array LED

Biograflignende kontrast med præcise, dybe sorte farver og klart, skarpt lys.

Sony BRAVIA® TV'er med Full Array LED-teknologi – som f.eks. XG95, det nye 4K HDR Full Array LED TV – medvirker til at bringe din visningsoplevelse endnu længere og give dig en smuk kontrast med kraftige mørke og levende lyse farver, som maksimerer skarpt lys og svagt lys på dit TV.

Traditionel Edge LED-baggrundsbelysning

Har problemer med dybe sorte farver og skarpt højlys.

En række LED-lys skal prøve at afbalancere lyset i hele billedet. Mørke dele knapt så mørkt, lyse dele knapt så lyst – mere mat sandsynligvis.

Traditionel Edge LED-baggrundsbelysning

*Simulerede billeder.

Full Array LED-baggrundsbelysning

*Simulerede billeder.

Full Array LED-baggrundsbelysning

Skarpere højlys, dybere sort.

LED-lysenes intensitet kan justeres afhængigt af scenen. Lysere, hvor lys er nødvendigt, mørkere, hvor mørke er nødvendigt.

*Simuleret billede.

Hvorfor Full Array LED?

De reelle fordele ved Full Array LED med lokal dæmpning er, at du får en mere realistisk, skarp lysstyrke, mere præcise skyggedetaljer og dybere, mere blækagtige sorte farver. Et godt eksempel på dette er at se månen på nattehimlen. På et Edge-lit eller Direct-lit TV ville du gå glip af månens lysstyrke til fordel for en mørkere nattehimmel (eller omvendt), og de sorte farver ville højst sandsynligt stadig glide over i blå eller gå. På et Full Array LED TV med lokal dæmpning (som på XG95) får du et smukt, naturligt billede med en klar, lys måne og en mørk, autentisk nattehimmel. 

Full Array LED with lokal dæmpning vs.
Edge-lit og Direct-lit

Mange LED TV'er er ”Edge-lit”, hvilket vil sige, at lyset kommer fra en liste med lysdioder enten i bunden eller i siderne på panelet. Dette er velegnet til at fremstille tynde og prisbillige TV-apparater, men ikke til samtidig visning af scener med meget lyse og mørke områder. Lyse områder bliver ikke så lyse, som de kunne blive, og mørke områder kan forekomme mere grå eller blålige.

Dette problem kan også opstå på Direct-lit TV'er. I stedet for en liste med flere lysdioder anbragt langs kanten anbringes den direkte bag panelet, så den sender lyset direkte gennem skærmen. Dette kan give en større lysstyrke, men kan også medføre forstyrrende haloer af lys omkring lyse motiver på en mørk baggrund, mindre nøjagtige farver i de mørke områder, og dit TV bliver tykkere.

edge lit
TRADITIONELT EDGE LED
full array led
FULL ARRAY LED

*Simulerede billeder.

Et Full Array LED TV med lokal dæmpning har derimod et større antal lysdioder, som kan styres helt nøjagtigt (med den unikke teknologi fra Sony, der kaldes X-tended Dynamic Range Pro). Det betyder, at bestemte områder på skærmen kan blive utroligt lyse, samtidig med at andre områder forbliver kulsorte, alt sammen takket være den avancerede baggrundsbelysningsteknologi, som giver dig en meget mere overbevisende og naturlig visningsoplevelse end TV'er med traditionel kant- eller baggrundsbelysning. 

Opfanger det fulde spektrum af mørke og lys
8K X-tended
X-tended

Ved præcist at afbalancere lyseffekten over hele skærmen, altså dæmpe nogle områder og forstærke andre, åbenbarer X-tended Dynamic Range™ PRO et lysstyrkeområde, der er tre gange større end på et traditionelt LED-baggrundsbelyst TV. Det sikrer, at mørke scener bliver mørkere, og lyse scener lysere.