Detaljerede historier i Alpha Universe
Detaljerede historier i Alpha Universe
Sony World Photography Awards
Vindere 2020 

Den internationalt anerkendte præmieuddeling Sony World Photography Awards, der nu løber på sit 13. år, er en af de vigtigste faste bestanddele i den globale kalender for fotografer.

Præmieuddelingen produceres af World Photography Organisation og formålet er at skabe et platform for kontinuerlig udvikling af fotokulturen. Præmieuddelingen gør dette ved at anerkende enestående bidrag til fotografering i tidens løb gennem præmien Outstanding Contribution to Photography samt ved at finde fremtidens nye talenter og give dem mulighed for at blive promoveret og udstillet i hele verden. Dette opnås via præmieuddelingens program og ved at integrere en Student- og Youth-konkurrence samt Sony-stipendier til både studerende og professionelle. Sidstnævnte beviser yderligere Sonys engagement i fotokulturen, som udvides sin relation med individuelle vindere efter præmieuddelingen og dermed hjælper med at udvikle den enkeltes karriere. 

De samlede vindere i 2020 er blevet annonceret, og det er med glæde, at vi præsenterer dem her. 

Photographer of the Year | Pablo Albarenga, Uruguay

Pablo Albarenga, SWPA, vinder 2020

© Pablo Albarenga, Uruguay, Finalist, Professional, Creative, 2020 Sony World Photography Awards

Seeds of Resistance er samling af værker, der sammenholder fotografier af landskaber og områder, som er i fare pga. minedrift og forædlingsindustri, med portrætter af de aktivister, der kæmper for at bevare dem. Pablo udforsker båndet mellem forsvarerne og deres land – et helligt område, hvor hundredvis af generationer af deres forfædre hviler. På fotografierne er de primære figurer i fortællingerne set ovenfra, som om de giver deres liv for deres områder. 

Open Photographer of the Year | Tom Oldham, Storbritannien

Tom Oldham, SWPA, vinder 2020

© Tom Oldham, Storbritannien, Open Photographer of the Year, Open, Portraiture, 2020 Sony World Photography Awards

Black Francis er et sort-hvid portræt af forsangeren i Pixies, Charles Thompson (også kaldet Black Francis), som oprindeligt blev taget til MOJO Magazine. Tom bedte Francis om at stå ved sin frustration over fotooptagelser, og Francis gav det perfekte udtryk af irritation ved at begrave sit ansigt i hænderne. Resultatet blev et meget ekspressivt fotografi, der blev brugt som det primære billede til artiklen.

Student Photographer of the Year | Ioanna Sakellaraki, Grækenland

Ioanna Sakellaraki, SWPA, vinder 2020

© Ioanna Sakellaraki, Grækenland, Student Photographer of the Year, Student-konkurrencen, 2020 Sony World Photography Awards

Aeiforia præsenterer fotografier ved nattetid af solceller, vindmøller og batterifarme, der bruges på tværs af den lille ø Tilos i Grækenland, som er de første i Middelhavet til næsten udelukkende at køre på vedvarende energi. Ioanna vinder Sony Digital Imaging-udstyr til en værdi af 30.000 EUR til sin institution.

Alpha Female Award Winner | Lily Dawson-Punshon, Storbritannien

Lily Dawson Punshon, SWPA, vinder 2020

© Lily Dawson-Punshon, Storbritannien, Vinder, Alpha Female Award, 2020 Sony World Photography Awards

Lilys portræt har referencer til historiske malerier især Johannes Vermeers Pige med perleørering, men hun har tilført et twist fra det 21. århundrede. Lily forklarer, hvordan hun med sit fotografi forsøger at udforske relationen mellem fortiden og nutiden, og hvordan begge står i kontrast, men også understøtter hinanden. 

Youth Photographer of the Year | Hsien-Pang Hsieh, Taiwan, 19 år gammel

Hsien Pang Hsieh, SWPA, vinder 2020

© Hsien-Pang Hsieh, Taiwan, Youth Photographer of the Year, Youth, Street Photography, 2020 Sony World Photography Awards

I Hurry optræder en gadeperformer, som tilsyneladende går hurtigt afsted, men som rent faktisk står helt stille. Hsien-Pang er inspireret af sin oplevelse som nyankommet studerende til Tyskland og ser sine billeder som sin kommentar til livets intense tempo og en påmindelse til andre om at sætte farten ned.

Udstillingen i 2020 kan ses via det virtuelle galleri på webstedet for World Photography Organisation.


x