den lennie videooptagelse med et sony alpha 7III

Videooptagelse

Den Lennie

Den professionelle filmskaber Den Lennie deler sin værdifulde indsigt i at optage videoer – lige fra det grundlæggende om eksponering til dét at optage lyd med Sony FS5 II og α7 III.

Introduktion

Denne serie er designet til at hjælpe fotografer, der ønsker at optage både video og stillbilleder. Både α7 III og FS5 II optager video i høj kvalitet, og i denne videoserie vil jeg vise jer de bedste resultater med dem begge.

Formfaktor

Det vigtigste er ofte at beslutte, hvad du vil optage, og hvor du vil optage. Der er nogle situationer, hvor det er mest praktisk med et lille, diskret kamera, f.eks. ILC, og andre gange handler det udelukkende om ergonomien og tilbehøret.

Optagemedie

I forbindelse med fotografering tager man ofte billeder i RAW, JPEG eller en kombination af begge. Video er en anden historie, effektiv codecs og medier med høj hastighed er helt essentielt.

Lukkerhastighed

En af de største udfordringer, som fotografer, der lige er begyndt at optage video, står overfor, er den relativt lave lukkerhastighed, som er forbundet med den billedhastighed, man optager med. For at få realistisk bevægelsesslør i videoerne er det nødvendigt at følge det, der kaldes for 180-graders reglen.

Hvidbalance

Når du under en videoptagelse peger kameraet én vej, får du én farvetemperatur, og når du peger det en anden vej, får du en helt anden farvetemperatur.

Styring af eksponering

Hvad angår korrekt eksponering i forbindelse med fotografering, er de tre vigtigste punkter blænde, lukkerhastighed og ISO. Dette gælder også for video, men der er en markant forskel på den måde, man bruger dem på.

Lydoptagelse

Dårlig lydkvalitet kan ødelægge det, der ellers ville have været en enestående video, og seerne lukker hurtigt af, uanset hvor smukke billederne måtte være. Pro audio XLR-tilslutninger kan gøre en betydelig forskel.

Profilbilleder

Disse forudindstillede look giver dig hurtig adgang til forskellige kreative look, når du optager video. FS5 II har intet mindre end 10 forskellige at vælge imellem, herunder profiler optimeret til HDR og log-optagelse.

Høje billedhastigheder

En af de bedste funktioner i α7III og FS5II er muligheden for at kunne filme i slowmotion – at kunne optage ved højere billedhastigheder, f.eks. ved 100fps, og derefter sinke hastigheden af optagelserne igen i efterbehandlingen eller som ved FS5 II direkte på kameraet.

Udvalgte produkter

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt