På jagt efter det perfekte kamera 

Tomasz Tomaszewski

Polsk fødte Tomasz Tomaszewski har være professionel fotografi i mere end 30 år, og han tror, at han har været på jagt efter det perfekte kamera siden den dag, han startede. Og nu mener han, at han har fundet det i Sony RX1R II.

RX1R II

"Hvis du kigger tilbage på historien, finder du ud af, at 90 % af de mest berømte billeder er taget med et 35 mm objektiv. Det er det, jeg elsker ved RX1R II – det og så de smukke billeder. Det er det kamera, jeg hovedsageligt bruger nu." 

Tomaszewski udnævner RX1R II til at være det perfekte kamera af flere årsager: Den lydløse tilstand betyder, at han uden problemer kan falde i med de situationer, han ofte fotograferer. Han er også uhyre optaget af billedkvalitet og mener, at de RAW-filer, der fremstilles af kameraet, giver ham de detaljer, han altid stræber efter. Men der er situationer, hvor han tager sin α7R II frem, hvis han skal bruge den fleksibilitet, han kan få med et kabinet med udskifteligt objektiv.

© Tomasz Tomaszewski

© Tomasz Tomaszewski | Sony RX1R II | 1/250s @ f/8, ISO 250

Slide 1
© Tomasz Tomaszewski | Sony α7R II + 24-70 mm f/2,8 G Master | 1/250s @ f/8, ISO 250

"Jeg har aldrig været stor fan af zoomobjektiver og har altid foretrukket kvaliteten i prime-objektiver for den slags arbejde, jeg laver. Men disse G master-zooms – det er ikke noget, jeg har prøvet før, og i situationer, hvor jeg har brug for større fleksibilitet, er jeg meget glad for at bruge 24-70 mm f/2,8 og 70-200 mm f/2,8 G Master-objektiver."

© Tomasz Tomaszewski

 © Tomasz Tomaszewski | Sony α9 + 24-70 mm f/2,8 G Master | 1/125s @ f/8, ISO 1000

Hans billeder udgives jævnligt i National Geographic, og hans arbejde har ført ham rundt i hele verden. Hans fotoessays er udgivet i The New York Times, Paris Match, Stern, Time, Fortune Elle & Vogue for at nævne nogle få. Han har også skrevet en række bøger og har holdt individuelle udstillinger i USA, Canada, Israel, Japan, Brasilien, Madagascar, Holland, Tyskland, Frankrig, Italien, Indonesien og Polen.

Slide 1
© Tomasz Tomaszewski | Sony RX1 | 1/500s @ f/8, ISO 200

"Mine billeder skal fortælle en historie, de skal formidle noget til seeren. Det handler ikke kun om mit ego eller mit visuelle perspektiv, men jeg forsøger at vise tingene visuelt på en simpel måde, så billeder kan forstås af alle, overalt. Henri Cartier-Bresson sagde engang "Vi skal lede efter det afgørende øjeblik". For mig betyder det et ønske om at optage ærlighed i mine billeder, så man kan få en forståelse for en scene uden at skulle tænke for meget. Hvis jeg skulle opstille mine scener, ville jeg gøre skade i stedet for at optage den sandhed, jeg ser omkring mig."

Når han kigger tilbage på sine billeder og alle de situationer og steder, han har optaget, er det stadig et mysterium for ham, hvorfor mennesker er gode – hvorfor nogle gør fantastiske ting uden nogen særlig grund.

"Jeg tror ikke engang, de gør det, fordi de får en pris senere – de gør det ganske enkelt, fordi de er gode mennesker, og det er fantastisk for mig at få lov til at være vidne til. Hvis jeg kan indfange denne adfærd i mine billeder, føler jeg, at jeg vokser."

© Tomasz Tomaszewski | Sony RX1R II | 1/250s @ f/7,1, ISO 320

Produkter i denne artikel
ILCE-9
α9 spejlløst fuldformatkamera med stablet CMOS-sensor
ILCE-7RM2
α7R II med bagbelyst fuldformatbilledsensor
DSC-RX1RM2
RX1R II professionelt kompaktkamera med 35 mm sensor
SEL2470GM
FE 24-70 mm F2,8 GM
Tomasz Tomaszewski
Alpha Universe

Tomasz Tomaszewski

Polen

Det, der betyder noget for mig, når jeg tager billeder, er ikke det, der vises eller præsenteres på billedet, men i stedet hvilke spørgsmål det udløser, og hvilke tanker det sætter i gang hos betragteren.

Se profil

TEST


x