Detaljerede historier i Alpha Universe
Sådan fotograferer jeg | Skabelse af en modehistorie

Ki Price

En del af planlægningen sker i kulissen, allerede før man ankommer til fotooptagelsen. Det sværeste kan nogle gange være at komme på de kreative idéer til fotooptagelsen, men man ved aldrig hvor og hvornår man bliver inspireret.

Inspiration

I forbindelse med en fotooptagelse for nylig var jeg faktisk blevet inspireret af et besøg hos tandlægen! Jeg så det her cool sted, som hed "Banging Dental", og tænkte, "det ville være et fedt sted at fotografere et eller andet". Jeg kan ret godt lide at gå til den slags yderligheder – og finde mystiske og originale lokationer, men det bliver sværere og sværere at finde steder og komme på idéer, som ikke allerede er blevet gjort.

Ki Price Sony alpha 9 en model sidder på et pink fløjlssæde med krydsede ben

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Så med denne cool tandlægepraksis som lokation, var det nu tid til at finde på historien bag fotooptagelsen. Jeg var dér, 46 år gammel, og ventede på at få mit tandeftersyn. Den idé, der pludselig kom til mig, var "Lady og Vagabonden". Jeg tænkte, at det ville give mig mulighed for at vise en række forskellige stilarter inden for mode. Det handler også om rummet, og den der underlige sammenstilling – hvorfor ville nogen fotografere hos en tandlæge? Dét ville skræmme de fleste.

Ki Price Sony alpha 9 en mandlig model sidder i tandlægestolen og kigger mut på kameraet, mens en kvinde står ved siden af ham og holder tandlægelampen

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Samarbejdspartnere

Når man har besluttet sig for et koncept, er det næste trin at finde de rette mennesker at samarbejde med. Ligesom at jeg har min egen fotograferingsstil, så vil jeg også gerne arbejde sammen med stylister, frisører og makeupartister, som har deres egen stil. Men de skal have en stil, der også komplementerer min, så vi kan arbejde sammen mod det endelig mål. Til tandlægeprojektet arbejdede jeg sammen med Amy Still, som stod for styling, og Tom Gillian, som stod for hår og makeup. De tager den vision og det koncept, jeg har, og tilfører deres egen stil.

Ki Price Sony alpha 9 et ungt par kigger gennem glasdørene hos en tandlæge

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Det er vigtigt at arbejde godt sammen som et team, så der er et par ting, jeg altid udfører i forbindelse med mine fotooptagelser. Det første er, at jeg altid er den første person på settet, og jeg tager mig tid til at tale med alle. Derefter henter jeg kaffe! Jeg ville aldrig få en assistent til at gøre det. Jeg vil gerne skabe en god stemning på settet, og det starter alt sammen med mig.

Mit hemmelige våben

Det kan være svært, når der sker meget i dagligdagen, men det er supervigtigt, at man ankommer på settet med fjedrende skridt. Selve fotograferingen er næsten den mindst vigtige del. En måde, jeg gør det på, er ved hjælp af musik. Jeg har altid en Bluetooth-højttaler sammen med min Sony α7R III i min kamerataske. Jeg har den højttaler med mig overalt, og den er lidt af et hemmeligt våben. Jeg vælger næsten altid musikken på settet, og jeg har et par forskellige afspilningslister at vælge imellem, afhængigt af hvilken type fotooptagelse vi laver.

Ki Price Sony alpha 7RM3 en mandlig og en kvindelig model iført bohemeagtigt tøj poserer foran kameraet

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Udstyret

Hvad angår udstyr, er α7R III dét kamera, jeg altid sætter min lid til, fordi jeg arbejder så meget med blitz. Det giver mig mulighed for at fotografere med den mekaniske lukker ved 10 fps og blitz. Det lyder modstridende, da α9 ofte associeres med at fotografere hurtige bevægelser, men hvis jeg fotograferer action med blitz, fotograferer jeg normalt med α7R III.

Det objektiv, jeg formentligt bruger mest, er Sony Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA-objektivet. Det er mit sikre objektiv. Det er let og ekstremt skarpt, og baggrunden er altid virkelig flot. Det er altid den første ting i min kamerataske. Jeg elsker også Sony FE 85mm f/1.4 GM-objektivet. Det er helt enestående; jeg kan ikke tale nok om det. Når jeg fotograferer på et meget lille set, og jeg ikke kan gå langt nok tilbage for at få den komposition, jeg gerne vil have, så skifter jeg til objektivet på 55mm for at få en lignende effekt, bare en lille smule bredere.

Ki Price Sony alpha 9 en ung mand sidder på et pink fløjlssæde, mens hans ven står ved siden af med et knæ på sædet

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Afslutningsvist synes jeg, at FE 70-200mm f/2.8 GM er et fantastisk objektiv. Jeg har desværre kun mulighed for at bruge det, når jeg fotograferer catwalkshows, og jeg har brug for fleksibiliteten til at skabe forskellige billeder, hvilket er en skam, for jeg ville elske at bruge det noget mere.

Ki Price Sony alpha 7RM4 en model med farvestrålende tøj poserer med sin arm hvilende på en tøjstang

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

De sidste gode råd

Mit råd til alle, der er lige ved at starte op, handler igen om mennesker og om at skabe kontakt. Tag ud og assister en fotograf. Tal med dem, der står for billederne i forskellige magasiner. Brug Instagram til at få flere forbindelser. Tag stylisterne, makeupartisterne og modellerne. Tag magasinerne og billedredaktørerne, og vær heller ikke bange for at bruge telefonen. Selvom du ikke får et svar, skal du blot blive ved – blive ved med at skabe noget! Det handler alt sammen om at få fat i kontakterne og skabe indholdet.

Udvalgte produkter
ILCE-9
α9 med stablet CMOS-sensor i fuldformat

ILCE-9

ILCE-7RM3
α7R III 35 mm fuldformatkamera med autofokus

ILCE-7RM3

ILCE-7RM4
α7R IV 35 mm fuldformatkamera med 61,0 MP

ILCE-7RM4

SEL24F14GM
FE 24mm F1.4 GM

SEL24F14GM

SEL55F18Z
Sonnar T* FE 55 mm F1,8 ZA

SEL55F18Z

Relaterede artikler
Ki Price
Alpha Universe

Ki Price

Storbritannien

"Alle kan tage et billede med en telefon i dag, men få kan mestre kunsten at skabe et billede."

Se profil


x