Detaljerede historier i Alpha Universe
En forandring til det bedre

Manuel Lopez

 

"Jeg håber bare, at det hjælper," indleder Manuel Lopez. Han taler ikke kun om sit seneste projekt med at dække klimakrisedemonstrationerne i Schweiz, men om selve bevægelsen.

Marcherne og opfordringerne til at demonstrere kulminerede med, at 100.000 mennesker gik på gaden i Bern. "Det er ret mange i et land med en befolkning på otte millioner mennesker," reflekterer Manuel. "Jeg er sikker på, at gode billeder hjælper med at mobilisere folk og sprede positive vibrationer. Vi har aldrig før haft så mange mennesker, og for Schweiz er det sensationelt."

manuel lopez sony alpha 9 ung kvinde leder demonstration med megafon

© Manuel Lopez | Sony α9 + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/2000s @ f/2.8, ISO 800

Manuel har været involveret i demonstrationerne siden begyndelsen af 2019. "I Schweiz startede alle klimaaktivismebevægelserne med unge mennesker, der begyndte at gå på gaden," forklarer han. "Jeg gik ganske enkelt med dem og tog billeder. De begyndte at bruge dem overalt i deres digitale kampagner, så jeg blev hos dem og brugte mere tid og energi på det. Nu fokuserer jeg en stor del af min tid på aktivismemiljøet. Ud over de overordnede mål er det følelsesmæssigt givende, og det er meget betydningsfuldt for mig."

Forandring er essentielt, men Manuel behøvede ikke at ændre sit kamera, da han begyndte arbejdet med at indfange demonstrationerne, fordi α9 er lige så velegnet til reportage og nyhedsfotografering, som det er til…ja, faktisk alt andet.

"Det er et skønt kamera," siger han entusiastisk, "jeg har haft det i to år, og det var et virkelig stort fremskridt for mig, især i forhold til at kunne tilpasse dets funktioner. Jeg kan ændre kameraet efter mine behov, ikke omvendt, og det gør det meget nemmere at arbejde i disse tidsfølsomme og stressende situationer."

manuel lopez sony alpha 9 unge demonstrerer for fredage for fremtiden

© Manuel Lopez | Sony α9 + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/2500s @ f/2.8, ISO 160

Hvordan tilpasser han så funktionerne? "Først deaktiverer jeg næsten alle knapperne, så jeg eller en anden ikke kan ramme dem ved en fejl," fortæller han os. "Når man arbejder i det her miljø, er det vigtigt, fordi kameraet godt kan få nogle puf og stød. Jeg har også ISO på hjulet på bagsiden i kombination med de nye brugerdefinerede funktioner, hvilket gør mine justeringer hurtigere. Derefter har jeg tilpasset en knap til at fastlåse enkeltbilleder, så jeg bare kan downloade de låste billeder til computeren, hvilket er hurtigere og får mine billeder hurtigere ud i verden."

Og α9 er også fysisk bygget til at holde trit, siger Manuel. "Normalt ser et kamera forfærdeligt ud og er meget slidt efter to års tortur hos mig," griner han, "men α9 har holdt virkelig godt."

manuel lopez sony alpha 9 demonstrant spyer ild under klimamarch

© Manuel Lopez | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/2500s @ f/1.6, ISO 100

Egenskaber som lydløs optagelse og kameraets kompakte størrelse er også nyttige i hans reportagearbejde. "Med Sonys lydløse optagelse kan jeg fotografere stort set uden at forstyrre," siger han, "hvilket især er en fordel i situationer, hvor folk måske ikke er så glade for, at der er et kamera til stede. Størrelsen gør også en forskel, fordi den i langt højere grad får mig til at føle mig som en del af gruppen, og man begynder at fotografere på en anden måde, end jeg tror, man ville gøre med at større kamera. Det er bare nemmere at gemme sig og forblive ubemærket, hvilket hjælper mig med at tage bedre billeder."

 

Størrelsen og designet af α9 hjælper også Manuel med at opnå mere interessante vinkler på demonstrationerne. "Ud over billeder i gadeniveau forsøger jeg altid at komme op i højden så meget som muligt, f.eks. på broer, klipper, bygninger eller endda trafikskilte, så jeg kommer tættere på et fugleperspektiv, der kan vise menneskemængden. Med skærmen, der kan vippes op, kan jeg også holde kameraet ud i strakt arm og fotografere med én hånd. Det gør helt sikkert en forskel."

 

manuel lopez sony alpha 9 udsyn over en march for klimaet

© Manuel Lopez | Sony α9 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/3200s @ f/2.8, ISO 320

Formålet med hans billeder er altid, at de skal virke "farverige, fredfyldte og glade," forklarer Manuel, "det er et bevidst valg, der handler om at fremme positivitet. Det er en del af hele bevægelsen for at være farverig og venlig og også åben og inkluderende over for alle. Men det er under alle omstændigheder den måde, jeg bedst kan lide at fotografere på, lyst og klart uden en masse Photoshop. Det handler om at få det bedste ud af motivet, som det fremstår i øjeblikket, hvilket er essensen af at fotografere. Det dynamiske frekvensområde i kameraets sensor spiller en stor rolle i dette, især i scenarier, hvor folk befinder sig i nærheden af store bygninger med en skyfri himmel bag dem."

manuel lopez sony alpha 9 stor menneskemængde demonstrerer for klimaet foran parlamentsbygningen

© Manuel Lopez | Sony α9 + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/2500s @ f/2.8, ISO 160

Manuel fortæller, at projektet, lige fra de små begivenheder såsom tre mennesker, der holder et skilt foran den brasilianske ambassade for at få folk til at holde op med at afbrænde regnskoven, til den store nationale strejke i Bern, gav ham et nyt perspektiv på verden og på fotografering.

"For første gang," forklarer han, "er jeg på en måde en del af en gruppe, der går på gaden for at demonstrere, og det er en chance for at være en del af noget større og vigtigere end mig selv, hvor jeg kan dokumentere det, mens det sker."

Udvalgte produkter
ILCE-9
Alpha 9 med stablet CMOS-sensor i fuldformat

ILCE-9

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

SEL70200GM
FE 70-200 mm F2,8 GM OSS

SEL70200GM

SEL24F14GM
FE 24mm F1.4 GM

SEL24F14GM

Relaterede artikler
Manuel Lopez
Alpha Universe

Manuel Lopez

Schweiz

Mere er mindre.

Se profil


x