Genfødt α9 | Firmware V5.0

Mine Kasapoğlu 

Efter udgivelsen af firmware v5.00, som er et gratis download, er det prisbelønnede α9 blevet genfødt med mere end 20 nye funktioner og væsentlige opdateringer af eksisterende funktioner.

Autofokus drevet af kunstig intelligens

Den allerede roste funktion til autofokus er blevet redesignet og byder nu på autofokus med sporing i realtid drevet af kunstig intelligens. Dette sikrer hurtig og præcis fokus, der følger motivet med en hidtil uset nøjagtighed.

Autofokus med sporing i realtid fungerer sammen med autofokus på øjne i realtid, som også fulgte med opdateringen. Den nyeste gentagelse af Sonys teknologi til autofokus på øjne i realtid, som er bedst i sin klasse, benytter også motivgenkendelse baseret på kunstig intelligens, hvilket sikrer et hidtil uset hastighedsniveau og en hidtil uset ydeevne til at finde og fastholde fokus på et motivs øjne. Med autofokus på øjne i realtid kan brugerne nu aktivere registrering af øjne ved at trykke halvt ned på lukkerudløseren og nyde godt af sporing af fokus, selv hvis et motivs øjne bliver skjult midlertidigt under fotografering.

mine kasapoglu sony alpha 9 to hækkeløbere i løb

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/4000s @ f/4.5, ISO 400

Videografer vil også opleve en forbedring med funktionen til hurtig autofokus til video, som blev tilføjet for nylig, og som nu giver et mere jævnt og nøjagtigt fokus under videooptagelse, selv hvis der bevæger sig noget ind foran motivet.

 

I marken

Den professionelle sportsfotograf Mine Kasapoğlu testede for nylig firmware v5.0 og var målløs over forbedringerne af hendes yndlingskamera.

Forbedrede betjeningsfunktioner 

Mulighed for at tildele brugerdefinerede funktioner med My Dial

Det er nu muligt at tildele brugerdefinerede funktioner til de forreste/bageste vælgere og kontrolhjulet, så ofte anvendte funktioner er tilgængelige hurtigt, når der trykkes på en brugerdefineret knap. Tildelingerne kan også slås til og fra via en brugerdefineret knap.

sony alpha 9 menu for my dial

Nemmere indstilling af brugerdefinerede knapper og funktionsmenuen

Illustrationer, der viser, at de valgte betjeningsfunktioner er blevet føjet til skærmen med indstilling af brugerdefinerede knapper, hvilket gør det nemmere at se, hvilken knap der er valgt til tildelingen. Indstillingerne for funktionsmenuen er også blevet forenklet.

sony alpha 9 menu for brugerdefineret tast

Billedkvalitet

Den opdaterede firmware medfører betydeligt bedre billedbehandling, hvilket maksimerer egenskaberne for fuldformatsensoren. Kameraet gengiver nu små ændringer i lyset mere nøjagtigt, hvilket giver en blødere, mere naturlig toneovergang og forbedrede resultater med automatisk hvidbalance.

mine kasapoglu sony alpha 9 hækkeløber strækker ud før et løb

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 135mm f/1.8 GM OSS | 1/10000s @ f/1.8, ISO 400

Mobilapps

I januar blev Imaging Edge Mobile præsenteret som efterfølgeren til PlayMemories Mobile og er nu blevet udgivet som supplement til den nye firmware sammen med programmet Transfer & Tagging add-on.

Mine Kasapoğlu

Imaging Edge Mobile sikrer øjeblikkelig overførsel af billeder fra kameraet til en forbundet mobilenhed, mens der fotograferes. Billederne kan overføres, når der gøres brug af den nye funktionalitet til "Automatisk overførsel af baggrund til smartphone", hvilket giver brugerne mulighed for nemt at dele indhold på sociale medier direkte fra deres telefon. Mobilappen understøtter også overførsel af film i 4K og byder på funktionalitet til fjernbetjening.

Programmet Transfer & Tagging add-on sikrer øjeblikkelig levering ved at give brugerne mulighed for at overføre indhold til deres mobilenheder via kameraets FTP-overførsel af baggrund uden at skulle flytte fokus fra at fotografere. Det giver også mulighed for at benytte sig af taleinput til tekst og billedtekst, hvilket hjælper med at strømline kommunikationen og det overordnede workflow mellem fotografer og andre teammedlemmer. Der er desuden en onlinefunktion, som muliggør synkronisering af ordlister til billedtekst mellem flere enheder.

Forbedret anvendelighed og workflow

Med Firmware version 5.0 føjes der også flere funktioner til α9, som kunderne har efterspurgt:

Forbedret funktionalitet af touchpad
Forbedret funktionalitet til dobbelt kort
Mulighed for indstilling af JPEG-kvalitet i RAW + JPEG
Funktionen Skærm FRA kan vælges direkte via skærmknappen
Gruppering af skærme med kontinuerlig fotografering

Forbedringer af anvendelighed

Kontrastpunkter til autofokus er blevet øget fra 25 til 425
Kontinuerlig fokus fungerer med blænde op til f/16 og er markant forbedret ved f/11

Hvis du vil vide mere om den nye firmware og softwareprogrammerne, skal du gå til supportsiden

Produkter i denne artikel
ILCE-9
α9 spejlløst fuldformatkamera med stablet CMOS-sensor

ILCE-9

SEL135F18GM
FE 135mm F1.8 GM

SEL135F18GM

SEL400F28GM
FE 400 mm F2.8 GM OSS

SEL400F28GM

Mine Kasapoğlu
alpha universe

Mine Kasapoğlu

Tyrkiet

På jagt efter lys, energi og følelser – fanget på nøjagtigt det rette tidspunkt.

Se profil


x