Ki Price Sony alpha 9 et par sidder hos tandlægen og kigger mut på kameraet

Sådan fotograferer jeg | Skabelse af en modehistorie

Ki Price

Før du overhovedet når til at tage billeder, skal det hele planlægges. Nogle gange kan det at finde på noget kreativt til en optagelse være den sværeste del, og du ved aldrig, hvor og hvornår du pludselig får en lys idé.

Inspiration

En nylig optagelse blev inspireret af en tur til tandlægen! Jeg så det her cool rum, der hedder "Banning Dental" og tænkte, at "det ville være et fedt sted at fotografere noget". Jeg kan godt lide at gøre det ekstremt. Jeg kan lide at finde underlige og originale lokaliteter, men det bliver stadig svære at finde steder og idéer, der ikke er prøvet før.

Ki Price Sony alpha 9 en model sidder på et pink fløjlssæde med krydsede ben

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Så med denne cool tandlægepraksis som lokation, var det nu tid til at finde på historien bag fotooptagelsen. Jeg var dér, 46 år gammel, og ventede på at få mit tandeftersyn. Den idé, der pludselig kom til mig, var "Lady og Vagabonden". Jeg tænkte, at det ville give mig mulighed for at vise en række forskellige stilarter inden for mode. Det handler også om rummet, og den der underlige sammenstilling – hvorfor ville nogen fotografere hos en tandlæge? Dét ville skræmme de fleste.

Ki Price Sony alpha 9 en mandlig model sidder i tandlægestolen og kigger mut på kameraet, mens en kvinde står ved siden af ham og holder tandlægelampen

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Samarbejdsparter

Når man har besluttet sig for et koncept, er det næste trin at finde de rette mennesker at samarbejde med. Ligesom at jeg har min egen fotograferingsstil, så vil jeg også gerne arbejde sammen med stylister, frisører og makeupartister, som har deres egen stil. Men de skal have en stil, der også komplementerer min, så vi kan arbejde sammen mod det endelig mål. Til tandlægeprojektet arbejdede jeg sammen med Amy Still, som stod for styling, og Tom Gillian, som stod for hår og makeup. De tager den vision og det koncept, jeg har, og tilfører deres egen stil.

Ki Price Sony alpha 9 et ungt par kigger gennem glasdørene hos en tandlæge

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Det er vigtigt, at teamet har et godt samarbejde, så jeg gør altid nogle ting til optagelserne. Det første er, at jeg altid selv er den første person på stedet, og jeg tager mig tid til at snakke med alle. Bagefter henter jeg kaffe! Jeg får ikke en assistent til at gøre det. Jeg vil gerne skabe en god stemning på settet, og derfor starter jeg med mig selv.

Mit hemmelige våben

Det kan være svært, når du har gang i en masse ting i hverdagen, men det er så vigtigt, at du ankommer på settet med glæde og god energi. At tage billederne er næsten den nemmeste del. En af mine metoder er musik. Jeg har altid min Bluetooth-højttaler stående ved siden af min Sony α7R III i min kamerataske. Den højttaler er med mig overalt og er lidt af et hemmeligt våben. Jeg vælger næsten altid musik til settet, og jeg har lidt forskellige playlister, afhængigt af optagelsen.

Ki Price Sony alpha 7RM3 en mandlig og en kvindelig model iført bohemeagtigt tøj poserer foran kameraet

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Settet

Når det drejer sig om udstyret, så er α7R III til enhver tid mit "go-to"-kamera. Jeg arbejder rigtigt meget med blitz, så jeg kan fotografere med den mekaniske lukker ved 10fps med blitzen. Det lyder modsigende, fordi α9 ofte forbindes med hurtige bevægelser, men hvis jeg skyder action med blitz, så bruger jeg som regel α7R III.

"Det objektiv, jeg formentligt bruger mest, er Sony Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA-objektivet. Det er mit sikre objektiv. Det er let, ekstremt skarpt, og baggrunden er altid virkelig flot. Det er altid den første ting i min kamerataske. Jeg elsker også Sony FE 85mm f/1.4 GM-objektivet. Det er helt enestående; jeg kan ikke tale nok om det. Når jeg fotograferer på et meget lille set, og jeg ikke kan gå langt nok tilbage for at få den komposition, jeg gerne vil have, så skifter jeg til objektivet på 55mm for at få en lignende effekt, men en lille smule bredere."

Ki Price Sony alpha 9 en ung mand sidder på et pink fløjlssæde, mens hans ven står ved siden af med et knæ på sædet

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Afslutningsvist synes jeg, at FE 70-200mm f/2.8 GM er et fantastisk objektiv. Jeg har desværre kun mulighed for at bruge det, når jeg fotograferer catwalkshows, og jeg har brug for fleksibiliteten til at skabe forskellige billeder, hvilket er en skam, for jeg ville elske at bruge det noget mere.

Ki Price Sony alpha 7RM4 en model med farvestrålende tøj poserer med sin arm hvilende på en tøjstang

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Et sidste godt råd

Mit råd til alle, der er lige ved at starte op, handler igen om mennesker og om at skabe kontakt. Tag ud og assister en fotograf. Tal med dem, der står for billederne i forskellige magasiner. Brug Instagram til at få flere forbindelser. Tag stylisterne, makeupartisterne og modellerne. Tag magasinerne og billedredaktørerne, og vær heller ikke bange for at bruge telefonen. Selvom du ikke får et svar, skal du blot blive ved – blive ved med at skabe noget! Det handler alt sammen om at få fat i kontakterne og skabe indholdet.

Udvalgte produkter

Tilmeld dig, og få et α Universe-nyhedsbrev

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbreve fra α Universe

Angiv en gyldig e-mailadresse

Beklager! Noget gik galt

Tillykke! Du er nu tilmeldt